Farvel kjære Norge

16
2. December, 2010

Da var tiden kommet for å forlate mitt kjære fedreland. Jeg sitter nå på Gardermoen, hvor jeg venter på flyet mitt til Geneve, Sveits. Der skal jeg, mer eller mindre, tilbringe de neste 7 månedene av livet mitt. Det er med litt blandede følelser jeg reiser; jeg har ikke tenkt sånn ufattelig mye over at jeg faktisk reiser, men det blir jo uansett spesielt å være borte fra venner og familie over en så lang periode (jeg kommer riktignok hjem til jul). Det å reise ned, blir uansett en opplevelse.

Hvorfor reiser jeg ned, sier du? Jo, det skal jeg fortelle deg. Jeg er nå inne i mitt tredje, og siste, år av utdannelsen, og til sommeren vil jeg være ferdig utdannet — hvor jeg da også vil inneha tittelen «Bachelor i Informasjonsteknologi». Jeg kan altså ikke kalle meg en ingeniør, selv om andre kanskje vil påstå det (skillet mellom ingeniør og bachelor skal vel egentlig ikke finnes, men det er nå så). I følge alminnelig studieplan for mitt siste semester (vårsemesteret 2011), så skal jeg har 3 fag; hovedoppgave (bacheloroppgave), praksisplass, samt drift av databaser. Man kan dog velge å bytte ut praksisplassen med praksisplass i utlandet, hvor man da slipper å ta database-faget. Dette har jeg altså gjort, og jeg skal dermed ta praksisplass i utlandet, samtidig som jeg skriver hovedoppgaven. Når jeg da er ferdig med de to eksamene jeg har igjen dette semesteret — gitt at jeg består — så er jeg ferdig med eksamener for denne gang, før jeg gyver løs på masterutdannelsen neste høst (etter planen, hvertfall). Så det blir jo sikkert ganske greit å tilbringe 7 måneder i utlandet, uten å måtte tenke på eksamener. (-:

Hvor skal jeg jobbe? Ironisk nok, på tross av min totalt manglende interesse for fysikk og matematikk, skal jeg tilbringe tiden i utlandet på CERN, verdens største organisasjon for forskning på partikkelfysikk, kjernefysikk og kjernekjemi. Det er en internasjonal organisasjon (som også er grunnen til at man f.eks. får skattefri lønn derfra), som ble opprettet i 1954. Alle medlemslandene som deltar, er også de som gir økonomisk støtte til prosjektet. Norge har vært med siden starten.

Jeg skal riktignok jobbe med datamaskiner og nettverk, så jeg kommer nok ikke til å ha noe særlig med fysikken å gjøre (selv om jeg sikkert kan, om jeg vil). Det fremligger ingen konkrete arbeidsoppgaver, så jeg kan i hovedsak velge og vrake — «gjøre som jeg vil». Jeg kommer hvertfall til å skrive hovedoppgaven om noe jeg skal jobbe med der nede, slik at jeg kan kombinere disse.

Jeg skal bo i et hus i Thoiry (Ain), en liten by på fransk side, et lite stykke unna der jeg skal jobbe. Jeg vet ikke sånn ufattelig mye om huset, eller om jeg har «leid katta i sekken». Bildet under er plassen jeg har fått oppgitt at jeg skal bo i, så får vi se om det stemmer seinere idag. Om det stemmer, kan det være en riktig så koselig plass. Spesielt når våren kommer, og det blir litt varmere der.

Og sånn når vi først snakker om været. Det viser seg at det er litt annerledes enn jeg hadde sett for meg. Jeg har ikke akkurat tenkt sånn ufattelig mye over det, men da jeg surfet litt på nettet i går, fant jeg ut at jeg ville se hvordan det var der nede. Det er snø der. Ikke masse, men nok til at det er hvitt (snøen er jo som regel alltid hvit, men du skjønte hva jeg mente (-: ). Det er riktignok endel varmere enn her i Norge (på Gardermoen er det -17 grader nå, i motsetning til de 1.5 gradene det er i Geneve), så jeg skal ikke klage. Under kan du se et bilde av Geneve, som er nærmeste «storby».

Så. Det var det. Nå går «snart» flyet mitt, så jeg får vel komme meg bort til gaten. Jeg vet ikke når jeg kommer meg på nett neste gang, så det kan sikkert plutselig ta noen dager før jeg får anledning til å komme med litt oppdatering. Au revoir!


Postet under: CERN


16 kommentarer.

 1. Gerd Dahlgren
  2. December, 2010, kl 09:20

  Joachim,vad ska du göra där???

 2. shelton
  2. December, 2010, kl 09:21

  Han skal ha LAN/data -party. Også skriver han oppgaven sin i leiligheten/huset.

 3. Joachim Tingvold
  2. December, 2010, kl 09:22

  Om du trykker på «Farvel kjære Norge»-linken over, så står det der. Kort fortalt skal jeg jobbe der i 7 måneder.

 4. Aage D. Hofstad
  2. December, 2010, kl 09:23

  wuuut. epic trip. satan hørtes kewl ut. ta med litt antimaterie tel mæ ;0)

 5. Joachim Tingvold
  2. December, 2010, kl 09:24

  Jeg kan ta med et svart hull? :-D

 6. Petter Tingvold
  2. December, 2010, kl 09:25

  Bare ikke forvinn inn i det så er jeg fornøyd……….

 7. Paul Ottar Tornes
  2. December, 2010, kl 09:28

  Du veit TIM bernes lee fant opp internett ved cern? :)
  Eg forventer noe MINST like stort fra deg! Lykke til.der nede :)

 8. Aage Henriksen
  2. December, 2010, kl 09:29

  Ikke glem å sende meg black holes

 9. Arne Øystein Lorentzen
  2. December, 2010, kl 09:42

  God tur til fjellandet! Håper du lykkes :-))

 10. Anne-Lise Eidsnes
  2. December, 2010, kl 09:43

  Du må ha en riktig god tur!! Og lykke til med studiene… Det var en opplevelse å være hos dere i helgen!! :-)

 11. Shelton Stanislaus
  2. December, 2010, kl 10:14

  Skal du på fest Joachim?

 12. Espen Eidsnes
  2. December, 2010, kl 11:19

  God tur Wakka Wakka! :) Vi snakkes no i juleferien!

 13. Torstein Skulbru
  2. December, 2010, kl 11:28

  Kos deg! :D

 14. Joachim Tingvold
  2. December, 2010, kl 15:00

  Ja, Shelton :-P

 15. Joachim Tingvold
  2. December, 2010, kl 22:49

  PO; jeg skal sende deg et bilde i morgen — sånn om jeg husker det, selvsagt.

 16. Sindre Skjævesland
  3. December, 2010, kl 20:34

  Meget stilig, Joachim. Syns det er tøft at du tar det å flytte til et fremmed land, helt alene, på strak arm som dette. Ønsker deg all lykke! =)

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *