Laste ned fra YouTube?

5
19. January, 2010

Har du en video du ser ofte på YouTube? Kunne du tenke deg å ha denne liggende lokalt på maskinen din? Eller har du en sang på YouTube, som du kunne tenke deg å ha i MP3-format?

Det finnes utallige nettsider, nettleser-plugins og software som gjør dette mulig. Jeg skal innrømme at jeg sjeldent har behov for dette, men kom idag over en sang jeg kunne tenke meg å ha lokalt på maskinen. Etter litt søk på nettet, fant jeg mange forskjellige løsninger. De fleste løsningene jeg fant, hadde dårlig konvertering til MP3 (ikke at lyden på YouTube er krystallklar fra før av – men de ble hvertfall dårligere), og noen av de ville ikke la meg laste ned sange i etterkant (eller, jo, men filen var 0 kB stor).

Så fant jeg Dirpy. Denne siden lar deg søke på YouTube på en ganske genial måte (søkealternativer slik du får på YouTube’s egen side, på Google, etc, får du også). Du kan da fint bla deg gjennom resultatene, og klikke deg videre for å se/sjekke de ut. På sistnevnte side, kan du da også velge om du vil laste ned filmen; enten som MP3, eller i video i forskjellige kvaliteter (ja, du kan fint laste ned i HD-kvalitet dersom videoen ligger på YouTube med denne kvaliteten). Du kan også fylle inn dine egne verdier på ID3-tag’en til MP3-filen, slik at den ikke blir seende helt teit ut når du importerer den til ditt musikk-program.

Update 16-11-2010: Nettsiden nevnt over (Dirpy), har dessverre blitt nedlagt. Jeg har fortsatt ikke funnet noen fullgode alternativer (som f.eks. lar deg laste ned direkte til MP3 på en god, kjapp og enkel måte).

Update 20-02-2011: Jeg har, ved en tilfeldighet, funnet et meget godt alternativ til Dirpy; ClipConverter. Absolutt verdt et besøk dersom du vil lagre YouTube-filmer lokalt på maskinen (som video-fil, MP3, osv).


Postet under: Data


5 kommentarer.

 1. John
  9. October, 2010, kl 22:18

  Genialt…rett og slett helt supert….Takk for tipset….

 2. Thomas
  14. November, 2010, kl 14:29

  Dirpy er nedlagt…. kickyoutube funker..

 3. jocke
  16. November, 2010, kl 14:48

  Ahh. Takk for tipset, Thomas. Synd Dirpy har gitt seg — det var virkelig en genial side de (få) gangene jeg har hatt behov for en slik funksjon.

 4. Malene
  13. February, 2011, kl 16:18

  Kva er URL å kordann finn eg den ??? Pliss hjelp meg

 5. jocke
  20. February, 2011, kl 02:09

  Post oppdatert med et godt alternativ til Dirpy.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *