CISCOROUTERS

4
7. November, 2009

Hah!

Der fikk jeg endelig rota meg til å få rydda litt nede på det tekniske rommet her i huset. Vi har jo lagt det opp slik at alle koblingspunkt i hele huset, ender opp nede i teknisk rom. Vi vurderte en stund å trekke kabel til alle punktene samtidig, men det har i etterkant blitt til at vi bare har strukket etter behov.

Til nå har nettverksablene bare blitt terminert rett i RJ-45 plugger, og deretter stappa i en eller annen switch som ligget der. Kabler og annet var også særdeles uryddig.

I går fikk jeg altså fjerna den gamle hyllen, samt rydda (og støvsugd!). Jeg skrudde deretter opp 19″ stativet på veggen, og plintet deretter alle nettverkskablene inn på patchepanel. 2 hyller, to switcher, et par routere, en Airport Extreme og litt kabler, så var alt på plass.


Postet under: Data


4 kommentarer.

 1. Torstein
  7. November, 2009, kl 15:39

  hm, det der såg gøy ut! :D skjer med 3com switch btw? :P

 2. jocke
  8. November, 2009, kl 02:03

  Gigabit-switch. Cisco blir desverre litt i dyreste laget for å mate huset med gigabit :)

 3. Christoffer
  24. November, 2009, kl 23:02

  Kunne jo kjøpt en rackswitch fra 3com, da :-) Jeg syns det er fett nok å ha eget rack hjemme, jeg :-)…
  Lurer på hva som hadde skjedd dersom det hadde blitt nerdehus om et halvt år…

 4. jocke
  29. November, 2009, kl 18:45

  Ja, jeg er forsåvidt enig i at jeg burde kjøpt en rack-mountable switch når jeg først kjøpte switch. Nå har det seg slik at den ble kjøpt for ganske lenge siden – før det ble avklart at vi skulle ha rack på det tekniske rommet.

  Nå har jeg forøvrig et annet rack jeg holder på å fylle, så det blir nok av utstyr for å holde liv i nettverket her hjemme :)

  Alle oss flytte på ungkarsbolig… DET, ehm, tanken frister, men jeg vet ikke om jeg tørr å forestille meg det. Hahahaha….

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *