Vil du bli kvitt reklamen på Spotify?

1
17. June, 2009

Har du sett deg lei av all reklamen på Spotify? Har du sett deg lei av at reklamen settes på pause dersom du setter volumet i Spotify eller på maskinen for lavt?

Svarte du ja på begge spørsmålene over, og du bruker mac? Da har Pete fra England laget en fullverdig løsning på problemet!

Kort og godt går løsningen ut på å installere et program kalt Soundflower (du har mest sannsynlig installert dette programmet allerede, dersom du har Airfoil installert). Dette programmet lar deg overføre lyd fra et program til et annet, og er i bunn og grunn et ‘dummy lydkort, som er softwarebasert. Dette kan da ‘misbrukes’ ved at et lydkort eksisterer og ikke er mutet, og dermed vil heller ikke Spotify-reklamen pauses. Lyden vil riktignok ‘være der’, men du vil ikke høre den i de fysiske høyttalerne, siden vi sender lyden videre til ‘ingenmannsland’.

Videre har Pete skrevet et script i MacRuby (som er en port av Ruby skrevet i Object C), som automatisk oppdager når Spotify starter med en reklame, og bruker et lite program, SwitchAudioSource, som bytter det aktive lydkortet til et av Soundflower’s, og vi vil derfor ikke høre reklamen. Når reklamen er ferdig, bytter scriptet tilbake til det opprinnelige lydkortet, og vi kan høre videre på musikken. For å kjøre scriptet, kan du laste ned MacRuby-biblioteket HotCocoa.

Scriptet finner du her.

Eneste ulempen er at Growl ikke kan kjøre mens dette scriptet kjører. Pete skriver i bloggen sin at han har funnet en løsning på Growl-problemet også. Tenkte jeg skulle få mailet han, og legge ut svaret her, til glede for andre. Pete lagde også et script for å unngå reklamen ved å mute når reklamen startet, og fjerne muten igjen etter reklamen. Det var på grunn av dette scriptet, at Spotify ordnet det slik at reklamen ble pauset ved mute/lavt volum. Pete bestemte seg derfor for å lage dette oppdaterte scriptet.

Update #1: Pete har kommet med en oppdatering av løsningen, som bruker en modifisert versjon av Growl. En bruker av løsningen, har laget en ferdig pakke, som kan installeres bare ved å kjøre et program. For mer informasjon, og nedlasting, se her.

Update #2: Det finnes nå også et litt enklere alternativ, dersom du ikke føler deg komfortabel med å bruke noen av metodene over. Løsningen kalles «Smutefy», og kan lastes ned her.


Postet under: Data - Hverdagsliv


Én kommentar så langt.

  1. Lars Werner
    9. August, 2009, kl 20:39

    For Windows brukere kan SpotiAmp brukes: http://lars.werner.no/?page_id=183

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *