Grafisk designer vs macdesigner

2
9. June, 2009

Hva er egentlig forskjellen? Et kjapt google-søk gjør meg ikke akkurat klokere.

Og om forskjellen skulle være at en grafisk designer er en grafisk designer, mens en macdesigner er en grafisk designer som bruker mac, så må jeg ærlig innrømme at det er like dårlig ‘navneforslag’ som mange av mine argumenter. Altså, hva er forskjellen på å lage en logo i InDesign på Windows enn i OS X? Nei, tror jammen meg jeg skal ta meg en tur til et designbyrå med MacBook’en min, fyre opp Windows, lage noe i InDesign, og kalle meg selv grafisk macdesigner.


Postet under: Frustrasjoner - Hverdagsliv


2 kommentarer.

 1. Espen
  9. June, 2009, kl 10:09

  I følgje Wikipedia er grafisk designer ein som utformar alle slags trykksaker. Wikipedia har ingenting om Macoperatør. Det er det ein grunn til, slik eg ser det: Man syntes det vel høyrdes kjedeleg ut med «grafisk designer» og fant ut at det gjekk an å jobbe med slikt på Mac. Derav uttrykket macdesigner/macoperatør.

  Sjølv er eg jo mediegrafiker, og for å gjere forvirringa komplett, jobbar eg med det same som folk som kallar seg grafisk designer og macdesigner/macoperatør…

 2. jocke
  9. June, 2009, kl 16:06

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_Operator

  Tror uansett det er endel ‘misbruk’ av ordene. Blir litt i samme kategori som om det heter Internett, internett, internet eller Internet :)

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *