Wolfram|Alpha

0
5. June, 2009

Mange av oss som har vært innom en eller annen form for matematikk har sikkert hørt om programmet Mathematica. Ikke?

Mathematica er et program fra Wolfram Research for å løse og visualisere matematiske problemer. Programmet kan integrere, derivere, løse likninger m.m, både symbolsk og numerisk. Du kan også manipulere matematiske regnestykker i realtid og visualisere funksjoner i 2D og 3D.

Folka bak programmet, lanserte for snaue 3 uker siden en ny søkemotor, Wolfram|Alpha. Mange har spekulert i om hvorvidt denne er bedre eller dårligere enn Google, og noen har til og med gått så langt og kalt den for ‘Google Killer’ (noe jeg forøvrig mener ikke stemmer, da de har to helt forskjellige bruksområder).

Så, hva kan man da bruke denne Wolfram|Alpha til?  Jeg har lekt meg en liten stund, og kommet frem til noen artige fakta;


Postet under: Data - Hverdagsliv


Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *