Sykkel

0
14. April, 2009

En sykkel (fra gresk: kyklos, «hjul»), også kalt tråsykkel, er et fremkomstmiddel som drives av muskelkraft, vanligvis ved at føreren holder et sett med pedaler i gang. Sykler finnes i flere utgaver, både med ett, to, tre og fire hjul. Tohjulssykkelen er mest vanlig. På grunn av at sykkelen drives med pedalkraft, er den et miljøvennlig alternativ til motoriserte fremkomstmidler, som for eksempel bil eller motorsykkel.

Tro det eller ei, men idag passerte jeg 999 kilometer på sykkel siden midten av Januar 2009. Eller litt over 47 timer på sykkel, om du vil. Jeg har hatt en maksfart på 46,17 km/t, mens gjennomsnittshastigheten er på 21,11 km/t, noe som ikke er så aller værst om man tar høyde for at jeg faktisk syklet når det snødde som værst. Den perioden har trukket ned snittet endel.

Til sammenlikning er 999 km:

  • Bergen-Oslo-Bergen
  • Bergen-Stockholm
  • Bergen-Malmø
  • Bergen-Hamburg (ja, helt ned til Tyskland faktisk)

Idag syklet jeg for første gang uten noen form for regntøy – og jeg skal love deg at det var evig digg i forhold! Med været som er nå, og som det forhåpentligvis blir masse av i år, er det faktisk digg å sykle. Og så sparer jeg tid også…. i gjennomsnitt ligger jeg på cirka 1 time tur-retur hjemme-nygårdsgaten. Til sammenlikning tar samme turen (til samme klokkeslett som jeg vanligvis sykler) laaaaangt over 2 timer og 30 minutter med bussen. Og med mindre man er ekstremt heldig med trafikken, er sykkel raskere enn egen bil også.

Og så skal det bli spennende å se om Bybanen klarer å konkurrere med sykkelen….. :-)


Postet under: Hverdagsliv


Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *