Status Quo

5
19. February, 2007

Phew, endelig fikk jeg somlet meg til å publisere denne. Har kommet med mange fine unskyldninger for utsettelsene, og må desverre komme med ennå en. Det har seg slik at webhotellet mitt er fullt, så jeg får ikkje publisert alle bildene som jeg hadde tenkt. Har i skrivende stund bestillt mer plass, men får ingen mulighet til å oppdatere posten før jeg reiser opp til kalde nord igjen.

Da var jeg hjemme på perm, tilbake fra kalde nord, ei ukes fjellmarsj, et avlyst 12,7-kurs og ymse andre ting. Som tidligere nevnt, har det vært meget hektisk der oppe helt siden jeg kom tilbake fra juleperm. Det var utrolig digg med 3 uker fri, men kan med hånden på hjertet si at det var tungt å komme opp til nord igjen. Hadde litt flashback til rekrutten, der ting var nytt og alt bare var bæsj. Ukene etter ankomst var preget av mye skigåing, skyting og EMF. Det hele ble rundet av med en såkalt “Grønn Dag”, hvor vi utstyrte oss med det mye omtalte SAAB-systemet. Kort fortalt er dette en oppskalert versjon av Wasteland, for de av dere som har prøvd dette. Det innebærer at man tar på seg en vest, samt en annen del man fester til hjelmen, som inneholder en del sensorer. I tillegg festes en laserduppeditt på tuppen av AG’en, som da, bokstavelig talt, skyter en laserstråle hver gang man avfyrer et skudd med AG’en. Dersom denne laserstrålen treffer en av sensorene på en vest til en “motstander”, blir personen enten midlertidig skadet eller utslått, avhengig av hvor man treffer (arm, bryst, hode, etc).

skytebanen
emf - kjøretøysdriller
torstein konser -_^
påfylling av rødfis til Grønn Dag
KTS med SAAB-systemet
Loe leder an :-)
lunch
gjermund i full action

Mot alle odds, var det mildvær, så å løpe rundt en hel dag i dyp, tung og våt snø, var en eneste stor fyfo-økt i seg selv. Men gøy var det, så absolutt. Det er i slike stunder man lett oppdager at barnet i en neppe vil dø bort. Får dejavù til når vi løp rundt med kruttlappistol og cowboyhatt som liten. Priceless.

Samme uken som vi hadde mye skigåing, fyfo, og den grønne dagen, tok jeg Båtførerkurs på kveldstid. Uken var derfor preget av minimalt med søvn, og maks aktivitet. Prøven ble tatt Søndagen i slutten av uka, og etter hva jeg har blitt informert, bestod jeg. Så da slipper jeg å tenke på den når Båtførerprøven/sertfikat blir obligatorisk for å kjøre båter over 12 fot fra og med 01.01.08.

I uke 5 var det egentlig planlagt skredkurs, som en introduksjon/nødvendighet før vinterfjellmarsjen vi hadde uka etterpå. Om dette bare var ryktebørsen, er fortsatt uvisst. Uansett ble skredkurset erstattet av en øvelse i regi av Lt.Pinslund, troppsjef i MTLK (en annen tropp i kompaniet mitt). Pinslund er kjent for å være litt stolt, og MTLK-soldater løper rundt og sier “MTLK er best, for det har Pinslund sagt!”. Øvelsen ble navngitt “Barbarossa”, etter da tyskerne innvaderte Russland i bare joggesko og sommerklær, midt på vinteren (eller er jeg heeelt på jordet nå?). Øvelsen hadde et scenario, hvorpå min tropp var “Myrland”, og MTLK var “Skogland”. Siden jeg ikkje var på noe scenariobrief, vet eg ikkje helt hva casen mellom disse landene var, men i praksis gikk det ut på at vi skulle bli angrepet av MTLK. Desverre oste hele øvelsen av dårlig planlegging fra Pinslund/MTLK’s side, og det endte opp med at MTLK hadde oppfattet det som om vi skulle angripe dem. Så de angrep oss aldri fordi de ikkje fant oss – selv om det var Pinslund selv som hadde sagt hvor basen vår skulle være. So much for “MTLK er best”, if you ask me. Var en helt grei øvelse, sånn bortsett fra at vi sov i 7-duker for første gang siden rekrutten, så det var en smule kaldt og annerledes.

hofstad kts
dalgrav kts
drittkjerringa vår :o)
vel fremme
ag-stativ
rask matbit før vakt
teltet vårt
vår alles kjære mr.primus
gjerde kts

Tilbake fra øvelsen, var det vedlikehold, pakke ut, rydde, for deretter å pakke til Vinterfjellmarsjen vi hadde i uke 6. Helgen ble brukt fullt ut til å slappe av og sove ut, fit for fight på fjellmarsjen – hvilket vi visste ville bli fysisk hard.

… siden jeg ikkje har fått mulighet til å laste opp bilder fra fjellmarsjen, velger jeg å la vær å skrive om den også inntil jeg får lagt opp bilder. Sorry :-/


Postet under: Militæret


5 kommentarer.

 1. Jan Egil
  20. February, 2007, kl 01:04

  Kult, digg med en litt lengre post kor me får litt sammenheng i det som skjer…

  Håper du overlever lengre oppe i det fæle nord, det er når du er hjemme du finner ut kor godt det sivile liv er, kanskje du bare burde slutte å tenke på å joine militæret når du er ferdig, det er iallefall min mening :P

 2. jocke
  20. February, 2007, kl 07:07

  Overlever nok. Eneste som irriterer meg nå, er den korte permen. Blir liksom bare til at den erter kroppen – akkurat som når man sover èn time i løpet av en natt, istedetfor å døgne.

 3. einarhel
  20. February, 2007, kl 16:39

  ble det en lang skitur på dere eller?

 4. jocke
  20. February, 2007, kl 19:10

  Skitur? Nei, vi skal sette opp kommandoplassen i Setermoen i morra, og der skal den stå under mini-øvelsen vi skal ha neste uke, og ca halvveis ut i natoøvelsen, før vi flytter for første (og siste) gang i løpet av Cold Response 07.

  Skal dere på ski? :o

 5. einar-helge
  24. February, 2007, kl 23:41

  får håpe det blir minimalt :)

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *