Fra varme er vi kommet, til kulde skal vi komme

7
13. January, 2007

Da var første uka i tjeneste etter permen over. Det har vært en helt grei uke, litt tungt å komme tilbake etter en så lang perm, så det har vært litt småfrustrasjon som kan sammenliknes med frustrasjonen vi hadde under de første ukene i rekrutten :-)

Uansett, Torsdagen gikk som sagt med til indretjeneste og tøybytte – som normalt. Etter lunch hadde vi EMF. Blitt en stund siden sist vi hadde EMF, så vi hadde litt repetisjon fra rekrutten. Var endel gøyere å gjenomføre det i snø, enn våt gjørme. Mindre vondt å kaste seg raskt ned på bakken var det også. Utpå kvelden ankom rekruttene. Litt synd vi ikkje kommer til å ha samme mulighet til å være med dem, siden de er første innrykket som samles i egen tropp under rekrutten. Først når rekrutten er over, velger de tropp. Til informasjon, var det 153 som var innkalt til innrykket, 147 møter opp, 55 dimmes på stedet. Deretter velger 38 KKP, og 53 TKP. Yay, tror kommando kommer til å forbli en liten tropp ^_^

Idag, Fredag, eller, nærmere bestemt i går, Fredag, startet vi dagen med teori. Vi skal som sagt snart på ei ukes fjellmarsj. Gå laaangt på ski i slik kulde, krever en del teori når det gjelder bekledning, mat & drikke, og endel andre småting. Vi kommer til å ha mer detaljert gjennomgang, både teoretisk og i praksis, av dette de nærmeste to-tre ukene. Etter lunch idag, hadde vi noe… eh.. litt utenom det vanlige. Konkuranse i AG3 demontering/sammensetning. Første runde var internt på rommene. De beste fra hvert rom møttes i ny duell, og vinneren der, møtte fenr.Veim og sjt.Steffensen til ny duell. Og jeg må innrømme; det var artig å se på. Det er slike øyeblikk som gjør at militæret er noe man husker en stund. For å si det med andre ord; befalet vårt ble knust. Selv om marginen var på ett sekund, var det allikevel seier til menig Hoberg :-) Det spekuleres i om Hoberg hadde vunnet igjen dersom det hadde blitt rematch…..

Glemte jeg forresten å nevne at det var tjue kuldegrader i dag?


Postet under: Militæret


7 kommentarer.

 1. einar-helge
  13. January, 2007, kl 12:17

  grrrr….
  du MÅ jo opplyse om tidene ad og sam!!!!!!!

  20 minus er ikke like koslig som 2- og sol (elsker østlandet)

 2. jocke
  13. January, 2007, kl 15:14

  “tidene ad og sam” ? Nå skjønte jeg lite…

 3. einar-helge
  16. January, 2007, kl 18:58

  tiden for adsam ! :D
  jeg tar en ag fra hverandre på 38 sekund og sammen på 18 btw

 4. jocke
  19. January, 2007, kl 05:38

  Motsatt mener du vel? :p Fra hverandre på 18, og sammen på 38.

 5. einar-helge
  19. January, 2007, kl 18:03

  naturligvis ;)
  få høre din rekord da, eller skal du ha litt tid til øving ? =P

 6. jocke
  21. January, 2007, kl 03:13

  Har aldri notert meg ned noen personlig rekord. Kanskje på tide, eh? :p

 7. Stridstrent
  8. February, 2007, kl 17:19

  Vi har en i troppen som demonterer på 13 og monterer på 18.. :) så dere trenger litt drilling

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *