Snø, ski og iPhone.

12
11. January, 2007

Som dere sikkert har skjønt, befinner meg jeg godt etablert i Nord-Norge igjen, klar til å gjøre en ny innsats for fedrelandet, i et nytt, godt år. Permen sluttet like fort som den begynte, men jeg koste meg. Jobbet litt, og gjorde mindre enn ingenting de siste dagene :-) Hadde en koselig jul, og feiret et godt nyttår på hytta til Christoffer og de på Hemsedal. Deilig med litt snø i litt andre omgivelser enn i forsvaret.

Reiste opp hit tidlig på Mandag’en, og brukte dagen på å komme meg på plass, samt slappe av litt. Tirsdag fikk vi litt informasjon, spesielt siden troppsjefen vår blir troppsjef for rekruttroppen, som skal bestå av innrykket som kommer idag. Troppsjefen for en annen tropp i kompaniet, reiste til intops før Jul, og det har dermed blitt litt forandringer med tanke på troppsbefal og slikt. Videre fikset vi litt på våre elskede ski, før vi etter lunch reiste avgårde på en liten fyfoøkt på ski. Været var flott, føret flott, og økten var egentlig ganske grei. Bra alternativ til løping, noe vi har gjort alt for ofte.

klargjøring til tur på ski
teknisk hvil
tor sliten etter fyfo

Og, så må vi ikkje glemme Apple’s do-not-miss Apple Expo, som holdes i Januar hvert år, der de alltid presenterer noe nytt og revolusjonerende innen dataverden. Og de skuffer aldri – ever. I år var det duket for ny versjon av Apple AirPort Extreme, og nye Apple TV. Sistnevnte skal lett skaffes til eget bruk. Men mest revolusjonerende i år, var noe alle har ventet på i seks år nå; Apple iPhone! Apple lanserer for første gang sin egen telefon, som egentlig alle har visst, men alle har vært uvitende om spesifikasjoner, utseende og lansering. Blandt all spekuleringen de siste månedene, kom det blandt annet frem at Cisco allerede har registrert navnet iPhone helt siden 2000, og ville dermed føre til problemer for Apple. Spekuleringen rundt nye produkter til Apple, må være verdens mest unike markedsføring – den er gratis, den er inspirerende, den har mange lesere. Hva mer kan man ønske seg?

Men, Apple løste det hele som på skinner. iPhone kommer. Den ser lekker ut. Den har alt man kan ønske seg. Den er billigere enn mange andre “dårligere” telefoner. Merkenavnet iPhone er sikret, etter avtale mellom Apple og Cisco. Det gjenstår dog èn ting; lisens til å bruke/selge telefonen må skaffes av Federal Communications Commission (FCC). Uten den kan ikkje telefonen selges i det hele tatt. Grunnen til at all informasjon om telefonen blir gitt nå – selv om den ikkje vil komme i salg før Juni, er at etter informasjonen om telefonen er sendt med søknaden til FCC, har ikkje Apple kontroll på informasjonen lenger. Apple ville heller presentere telefonen selv, fremfor at FCC gjør det.

To og et halvt år har det tatt å lage iPhone. Å holde den hemmelig har vært det vanskeligste de har gjort på lenge. På Expo’en, var det direktører i Apple som så telefonen for første gang. Koner og familier ble “hardt” rammet, spesielt i juletiden når alle tråder måtte avsluttes. Frustrasjonen som ble skapt grunnet fravær fra familie, venner og annet, hvorpå spørsmål som “Hva skal du?” måtte besvares med “Det er en hemmelighet, kan ikkje snakke om det”, har vært stor. Steve takket stort for tålmodigheten familiene til Apple’s ansatte har hatt. Litt lesestoff for de interesserte; 1 2 3 4 5

Onsdag skulle vi ha skytedag. På Sentralskytebanen rett borti høgget her. Vanligvis bruker vi 30-40 minutter på å gå, men idag skulle vi altså gå på ski dit istedetfor. Siden det nettopp hadde kommet 5-10 centimeter med nysnø, og temperaturen var nærmere null, festet snøen seg under skia – og resten kan du vel tenke deg frem til selv? Vi brukte naturlignok endel mer tid – nærmere bestemt 2 timer og 30 minutter. Sier seg selv at skytedagen fort ble til skytetimer :-) Men var ganske greit fordeom, vi skøt “inne” på 200 meters-banen, så skal ikkje klage.

dan
teknisk hvil
hofstad
larsen + teknisk hvil
kim konsentrert
spisepause i varmestua
lol :-)
larsen
f.v.:midlertidig troppsjef fenr.veim (oppr. nk tropp) og sjt. steffensen
tor
veim justerer siktet
skulbru
hofstad
teknisk hvil

Etter økten i dag (onsdag), som var mer fyfo enn gårsdagens, spiste jeg noe mat, og la meg til å sove ganske fort. Sov til nå, så skal bli spennende å se om jeg får lagt meg igjen. Eheh. Nerf døgnrytma mi, anyone? :o

I dag, Torsdag, skal vi ha.. eh.. noe EMF, og, noe annet. Og så kommer Januar-kontigentet utpå ettermiddagen/kvelden. Skal bli gøyt å få noen “rekrutter” vi kan bølle med. Dog ikkje i så stor grad som man kunne før, da rekruttene gikk rett inn i sine respektive tropper, og hadde rekrutten der. Nå samles alle i en egen tropp, hvor de har rekrutten på ei måned for så i etterkant å velge tropp, og flytter inn på de respektive rommene.

Og sånn avsluttende. Tenkte jeg skulle lage sånn “Ukens Bilde”-greie, utenom evt. andre bilder jeg tar. Sånn mest for min egen del – så jeg får tatt litt andre bilder enn bare militært. Ellers får jeg håpe alle har det bra, og sånn. Synd jeg ikkje fikk sett noe til deg Jo, forresten. Dum tid å reise til Thailand på :'(

noddy liker youghurt :D
solnedgang


Postet under: Data - Happenings - Militæret


12 kommentarer.

 1. einar
  11. January, 2007, kl 17:35

  ser ut som dere koser dere i nord, men kompisen din som bruker shemag (det palestina-skjerf -greia) vet tydligvis ikke at å bære det til uniformen er forbundet med at man har tjenestegjort i utlandet?

  ellers er jeg nå i sør, på rena. har befalsskole-undervisning her sammen med befalselever fra sbbn bl.a :) bra folk det! de har alle sammen mye mer teknisk innsikt enn meg hvertfall!
  -“MRR er lett, kunne lært deg alt på 1 time..” var en kommentar fra de..

 2. karlan
  12. January, 2007, kl 02:49

  http://www.youtube.com/watch?v=MDNuq94Zg_8

  når vil vi se winphone?

 3. Christoffer
  12. January, 2007, kl 09:31

  winphone er her, kalles Qtec. (har windows mobile inni seg.)
  linphone kommer, den kalles GreenPhone, og er verdens tøffeste!

 4. jocke
  13. January, 2007, kl 07:53

  Skal gi en lyd til fyren med skjerfet, EH. Bra observert! :p
  Hvordan er det der nede på Rena? Gøy? Eller masse kjedelig teori? Er forøvrig ganske logisk at folk fra SBBn kan mer om MRR enn andre… vi har jo tross alt kun om samband.

  Winphone håper jeg dør. Quick and painful. Lenge leve Apple! :-)

  Noen som har tenkt å kjøpe seg iPhone da? :o

 5. einar-helge
  13. January, 2007, kl 12:13

  ikke missforstå, er ikke slik at jeg er den som løper etter folk som ikke har kneppet jakken sin eller glemt lue!

  rena er den feteste basen jeg har vært på til nå.
  messa er bedre enn hotell til tider! eget befalsskole-bygg, der alt er luksus (i militær-øyne vell å merke)! skal bli et hardt fall å dra tilbake til skjold igjen :/

  teorien er utrolig bra, instruktørene er eksperter i det de underviser.
  så helgen vil gå til å fordøye alt jeg har lært denne uken, og ikke minst hvile meg etter de gærne fyfo-treningene vi har hatt..vært helt gåen i hele kroppen hver dag etter fyfo :)

 6. jocke
  13. January, 2007, kl 15:17

  Var ikkje sånn ment heller :-)
  Uansett, bra du koser deg da. Tror nesten jeg skulle joinet dere på fyfo’en, så jeg kunne bli kvitt litt av valpefettet som jeg på mystisk vis fikk i løpet av julepermen….. :-|

  Forresten, den piczo.com-siden din fungerer dårlig….

 7. karlan
  15. January, 2007, kl 15:46

  http://www.bt.no/blogg/index.php?act=art&aid=649&id=9
  btw bare sånn om noen vurderer å kjøpe iphone

 8. jocke
  15. January, 2007, kl 17:23

  – De har stjålet navnet på den.
  Det spekuleres fortsatt i dette. Dersom jeg skal tro fakta jeg har lest til nå, har Cisco tapt retten på navnet “iPhone”, grunnet diverse krav som ikkje er opprettholdt i henhold til ‘US Trademark Law’.

  – Batteritid.
  Skulle noen andre enn Apple laget noe som har tilsvarende utstyr/funksjoner, hadde de fått like liten batteritid selv. Folk som snakker unormalt mye i telefonen, har som regel flere batterier/flere telefoner, og bruker telefoner med lang batterikapasitet, fremfor PDA-liknende multimedie-telefoner. I tillegg har man som regel alltid tilgang på en lader i hverdagen. På jobb. I bilen. Hjemme.

  – Det er ikke mulig å bytte batteriet selv.
  Oooh, noes. Cry me a river. Dagens batterier holder en stund. En god stund.

  – Ingen 3G?
  Denne lurte jeg også på. Se mitt siste punkt.

  – Ikke utvidbart minne.
  Se mitt siste punkt.

  – Om et år er 4 og 8 gigabyte enda mindre enn det er i dag.
  Se mitt siste punkt.

  – Prisen.
  Akkurat som med mange andre Apple-produkter; man betaler litt ekstra for at det er Apple. Slik har det nesten alltid vært. Samtidig får man hva man betaler for. Greit, den er kanskje dyrere enn andre smart-telefoner, men så er den hakket smartere og sm00there :-)

  – Kun godkjent programvare.
  Se mitt siste punkt.

  – Eksklusive operatøravtaler.
  Spekulasjoner. Dessuten har vi bare to mobiloperatører i Norge.

  Som en kommentar til alt det ovennevnte, vil jeg kort nevne at Apple fortsatt har 5 måneder før den skal lanseres i USA, til å gjøre mye endringer på telefonen som et følge av tilbakemeledinger fra forbrukerne. Vi må tenke på at selv om det er snakk om Apple, kan alle gjøre “feil”. Om ikkje iPhone er 110% perfekt nå, er det bare et spørsmål om tid før de får fikset alle slike “småting”. Det går også klart frem at fyren som har skrevet denne artikkelen på BT’s blogg, er motstander av Apple.

 9. karlan
  16. January, 2007, kl 00:19

  fikset småting? altså det ligger politikk bak disse “feilene”, de er ikke bugs som fikses :\

 10. jocke
  16. January, 2007, kl 06:09

  Mulig. Men jeg har allikevel troen på at iPhone blir mye bedre til lansering, evt. v2 av den.

 11. karlan
  16. January, 2007, kl 18:02

  ja eller det som jeg mener ødelegger er at den ikke kan bytte batteri lite batteritid. altså hvis eg feks drar til ida en dag og hører litt musikk på bussen så må eg drasse med laderen og da er den plutselig ikke så mobil lenger. og da kan jeg plutselig ikke ringe hem for å gi beskjed at eg trenger mer penger. :P jeg foretrekker nok fortsatt vanlig ipod mobil med lang batteritid ^^

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *