1.desember

11
1. December, 2006

Wow! Jula er her alt. Sist jul var spesiell for meg, for da var jeg i Thailand på besøk hos Jo (en kompis av meg, for de uvitende). Feire jul uten snø var ikkje noe nytt, da jeg tidligere har feiret jul med besteforeldrene mine i Portugal (snø er forsåvidt en sjeldenhet i Bergen også). Men en jul uten familie, i et fremmed land, med andre kulturer, var ganske annerledes og spesielt. Riktignok hadde jeg tatt med meg pinnekjøtt ned dit, så det ble norsk middag på julaften, men det var allikevel… annerledes, annerledes på en slik måte at det er verdt å oppleve. I år blir det å feire i Norge, med eller uten snø. Uvisst om vi klarer å flytte inn i huset til da, men er uansett ingen stor krise.

Årets jul begynte meget bra, på tross av at jeg er i forsvaret. Etter en flott øvelse, uten noe som helst komplikasjoner, fikk vi endex i natt rundt 23:00, og det sovende laget (mitt lag) ble vekket rundt 00:00 for å rive kommandoplassen. Etter fire-fem timers arbeid, var alt nede, og hallen vasket & ryddet. Befalet er tydeligvis i julehumør, så vi fikk faktisk sove fra 05:00 og frem til neste punkt på agendaen; julelunch klokka 11:00. Og joda! Julelunchen kan virkelig kalles julelunch. Salen mørklagt, flott julepynt, juletre, juletrelys, gløgg, kaker, god mat (meget god), og god stemning kombinert med julemusikk; priceless!

Ikkje nok med det. Etter over en time lunch, var det permvask i ca èn time, hvorpå vi fikk helgeperm fra 13:30 (ny rekord). Og, som prikken over i-en, fikk hvert rom en konfekteske fra bataljonssjef Oberst.Lt. Ivar Knotten (takk! :-) ). Lønninga fra forsvaret kom også inn i dag, så jula er virkelig kommet – for alvor.


Postet under: Happenings - Militæret


11 kommentarer.

 1. Christoffer
  3. December, 2006, kl 01:26

  Grattis med julepause…. Kos deg på helgeperm!

 2. pappa
  3. December, 2006, kl 17:10

  Fint å se at du trives! Hva har du gjort på i “helgepermen” da, bortsett fra den virtuelle verden? Leste i avisen, Dagbladet i dag at World of Warcraft har 7,5 millioner abonnenter! Og dersom, som det stod i avisen hver abonnent betaler 100,- kr pr. mnd, så blir vel det en omsettning på 9 milliarder pr. år ( er ikke 9000 millioner = 9 milliarder?). Og så er de 250 ansatte = 36 millioner på hver – fratrekk for server utstyr og andre faste kostnader……………
  Og at du kan selge “cyber identiteten” din på nettet…….de snakker om at man har “pappir penger” og er “pappir millonærer” på børsen….hva blir man her da……man kan faktisk få cash for “arbeidstimer” som er “invistert” i “luften”! Psyko!!!
  Riktig nok ikke så god timebetaling! Hva er “cyber jocke” verdt? 6000,- / 2 t pr. dag x 365 x 2? = 4,- kr pr.time……hadde du arbeidet disse timene hadde du i alle fall hatt 146.000,- på konto…. strev – morro….. jeg takker meg til en god film…
  Da var det bedre å investere i “cyber eiendom” iflg. avisen…en jente var dollarmillionær dersom hun solgte alle “cyber eiendommene” sine…Crasy…man har noen “eiendommer” i en mircrochip/harddisk på en server et eller annet sted på http://www……det må jo kalles luftslott? eller……håper hun har god forsikring på eiendommene, i tilfelle serveren crasher…..

  Snackes….pappa

 3. Jan Egil
  3. December, 2006, kl 17:30

  Vanvittig bra Jockes pappa ;) Det virker som du vet å sette spikeren på de rette stedene. Hvis jeg husker rett med dagpengene, tjener vel Joachim en ca 5,- pr. time nå. Spørsmålet da blir om man ville valgt kalde nord norge ute i all slags vær, eller å sitte og spille world of warcraft, det er jo tross alt bare snakk om en krone i forskjell. (Pluss kost og losji da, men det trenger vi ikke snakke så høyt om)

 4. jocke
  3. December, 2006, kl 20:50

  Woooaaahhh, du har hatt lite å gjøre i dag ser jeg :-) Ikkje at eg ikkje unner deg en pause fra en ellers så hektisk hverdag.

  Bra poeng, og jeg er forøvrig helt enig med deg. Utrolig hva internett har åpnet opp for – mye av det er bra, men mye er bare helt… sykt. Folk som selger luft som kjendiser har pusta, brukt undertøy fra kjendiser, kroppsdeler, og diverse andre lugubre ting.

  Når det gjelder timelønn i militæret vs WoW, gjør jeg hvertfall en innsats i å beskytte landet vårt (selv om jeg teoretisk ikkje vil beskytte det fysisk i en evt. krig som aldri vil komme). Og om jeg da slapper av og spiller litt i helgene etter en øvelse, har jeg ikkje så fryktelig dårlig samvittighet for :-)

  “Cyber jocke”, aka Shawna, har bare eksistert i litt over 1 år, og kan nok selges for noen tusenlapper. Hadde jeg ikkje sluttet å spille før sommern, hadde den vært verdt over det dobbelte, minimum. Ikkje at eg har hatt noen planer om å selge, men.

  Og til slutt som en liten digresjon; jeg har ikkje rørt WoW siden jeg kom inn i militæret. Kontoen er frøset fra slutten av August engang.

 5. pappa
  3. December, 2006, kl 21:17

  Kommentaren er skrevet i full fart mellom kurs og middag…før jeg reiste på jobb igjen… så det var bare et raskt innspill etter å ha lest avisa i pausen på kurset….
  angående timelønn og jobbing så hadde du kunnet jobbe nattevakt med natt tilegg ref. mailer jeg får for tiden med klokkeslett 02:49….04:56…osv….så kanskje kontoen hadde vært 146.000,- på kun et år………..
  ..ang digresjonen……..dersom det ikke er wow….hva går de i da?
  pappa

 6. jocke
  3. December, 2006, kl 21:30

  Til informasjon har jeg vært på øvelse de siste 6 ukene, omtrent non-stop, hvorav vi har vakter som sirkulrerer døgnet rundt. Sist øvelse hadde vi f.eks. vakt fra 02:00 til 10:00 to eller tre ganger.

  Det går i WC3 på LAN, samt litt serier og annen “smådilling”. Kort og godt; vi slapper av.

 7. pappa
  3. December, 2006, kl 21:35

  Fint! Hva er WC3 – bortsett fra at det er wc nr 3 fra venstre mot høyre?

  pappa

 8. jocke
  3. December, 2006, kl 22:00

  Warcraft 3 er forløpern til World of Warcraft (historien i WoW er basert på WC1, WC2 og WC3). Warcraft er et klassisk spill, ganske gammelt, men spilles fremdeles meget aktivt den dag i dag. Jeg (vi) spiller det (WC3) på lan mot/med hverandre. WoW stoppet jeg med pga internett her er for dårlig, og at expansion snart kommer – og da vet eg ikkje om eg hadde giddet å spille uansett.

 9. pappa
  3. December, 2006, kl 22:06

  yes! da gir jeg meg på jobb! Ha en fin natt…..snackes.
  pappa

 10. Christoffer
  4. December, 2006, kl 21:48

  Glad jeg gav meg på WC2, eller Warcraft 2. Nå skal det sies at jeg ikke er fri fra supernintendo enda (Crono Trigger).

 11. jocke
  5. December, 2006, kl 00:36

  Bare å innse det; barnet i oss vil aldri dø.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *