MeS III

5
30. November, 2006

Tid for oppdatering. Jeg er som sagt på øvelse – igjen. Og som sist; vi befinner oss i leir, sover på kasserna og spiser på messa (så sant det er mulig mtp vakt). Livet er herlig, og alt er vel. Denne gang har øvelsen fått navnet MeS III/3, og er visst en øvelse for panserbataljonen (tror jeg). Folka som skulle til multinodetroppen i SBKP, er uofissielt overflyttet, og er på kurs/øvelse denne uka. Det viste seg at MTLK hadde gitt bort to soldater for mye, så vi fikk tilbake to av våre egne. Troppen vår ender dermed opp på… hele 13 stk, inkludert evt. fremtidig BN-ass.

Uansett, helgen gikk bort til å sitte vakt – om det strengt tatt kan kalles vakt å sitte i et varmt telt å se film. Mandag startet vi rett på vakt, eller, det vil si det andre laget. Mitt lag skulle ha EMF (enkeltmannsferdigheter) sammen med Sjt.Steffensen og Fr.Veim. Vi tørrdrillet litt først, siden det tross alt hadde vært en stund siden sist (rekrutten ca), for deretter å fylle magasinene med rødplast (patroner med krutt). Vi fikk også lette sluttstykker og flammedemper, slik at vi slapp å lade mellom hvert skudd. Og jeg skal si deg; skyte med rødplast høres kanskje kjedelig ut (vi var i utgangspunktet ikkje noe særlig begeistret over opplegget), men når du gjennomfører det i praksis, blir det noe helt annet. Man tar på en måte paintball og skytespill på data’n steget videre :-) Neste nivå, og siste før evt. skarpt, er STS (Saab Training System), noe jeg gleder meg som en unge til vil skal prøve (om ikkje, blir det slag på pung, Veim! :-) ). Tok forresten noen bilder fra EMF’en – og, til glede for hvertfall èn person, har jeg klart å hoste opp et bilde av meg selv også! En sjeldenhet av de sjeldne.

lett sluttstykke
danern
bravo ftw! <3

Vet ikkje om endex for øvelsen er offisielt annonsert, men jeg vet at det blir ca DTG302300, og at CSS skal flytte noe greier ca DTG010100 Des og ca DTG010400 Des, og at vi mest sannsynlig ikkje får begynt å rive før etter det. Heldigvis begynner mitt lag på vakt DTG010200 Des, så vi får hvertfall sove litt før vi skal rive. Legger ved noen bilder under fra oppsettinga av nåværende kommandoplass før jeg legger meg ned og ser en film. Fornuften sier at jeg egentlig bør sove nå, men ryktene sier at det kan jeg gjøre når jeg blir gammel, så, jeg lider vel ingen nød. Skal jo bare sitte vakt, om jeg er litt trøtt gjør vel strengt tatt ingenting? :-)


(til de av dere som lurer på de snodige fargene på bildene, skyldes dette customized hvitbalanse i et forsøk på å gjøre bildene litt penere grunnet innendørsbelysninga. men siden det er flere typer lamper (gule, hvite, lyseblå, etc), blir det vanskelig).


Postet under: Militæret


5 kommentarer.

 1. einar-helge
  30. November, 2006, kl 18:12

  sjekk rotet oppå skapet ;)
  jeg sier bare en ting; omvask..

 2. lara maur;)
  1. December, 2006, kl 06:22

  gikk du pa lovgs ifjord?

 3. jocke
  1. December, 2006, kl 10:39

  Ja, det vil si gikk VK2 2004/2005. Så er halvannet år siden.

  @EH: Soveposen er til overs etter en øvelse, og den svarte veska er laptopveske. Uansett, bildet er tatt under en øvelse, så… da er det lov at det er “litt” rotete på rommet ^.^

 4. einar-helge
  2. December, 2006, kl 22:37

  bare kødder med deg, det ville bare vært totalt uakseptabelt på rommet vårt ;)

 5. jocke
  3. December, 2006, kl 20:52

  Får bare fler og fler bekreftelser på at SBBn er, og blir, den sløveste bataljonen i Hæren. Ikkje at eg har noe imot det – trives helt fint jeg :-)

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *