Bad news & Startex MesIII

5
25. November, 2006

Heihopp. Nyheter på gang. Om det strengt tatt kan kalles nyheter. På Onsdag hadde vi “troppsjefens time” (en samling på varierende lengde, hvor Lt. Bygland tar opp små og store saker, samt gode og dårlige nyheter). Denne gang var det duket for dårlige nyheter. Flertall ja. Flere.

La meg begynne med den værste først. Som jeg skrev tidligere i høst, skal noen fra KKP og TKP overflyttes til SBKP, noe som ville skje rundt/over jul/nyttår. Tiden er kommet. Rundt 15 er tatt fra TKP, og nå er tiden inne for å robbe KKP. Av en eller annen ukjent og uviss grunn, skal det nå tas hele 8 stykker fra kompaniets minste tropp (selv før overføringa) – nemlig Kommando, som da er oss. Det vil i praksis si følgende; Vi er nå 25 stykker i troppen, inkludert EK (eldstekontigenten). Fjerner vi 8 stykker, som reiser på kurs førstkommende Mandag (disse skal forøvrig bytte kasserne, og overføres til Multinode-troppen i SBKP etter kurset/øvelsen), sitter vi igjen med 17. Fjerner vi ytterlig 6 (alle) fra EK, som er midlertidig kommandert til SBKP/BrigKO under neste ukes øvelse, MesIII, sitter vi igjen med 11 stykker. Det er ikkje mye å skryte av. I tillegg skal bataljonen ha en såkalt “BN-ass”, selv om ingen helt vet hva denne stillingen går ut på – alt vi vet er at det innebærer “å bestille flybilletter til befalet”. Denne personen er ønskelig at kommer fra vår tropp – ukjent av hvilken grunn. Går alt etter “planen”, sitter dermed troppen min igjen med svimlende 10 soldater. Let’s fight a war! Hihi ;o)

Uansett. The shit ain’t over yet. Under siste perm, hadde vår kjære admoff, Nygård, tatt en runde rundt på kassernene for å sjekke permvask/orden. Det så mildt sagt ut som et helvete, hvertfall på MTLK’s rom hvor han aldri hadde sett liknende. Det var derimot 2 rom i hele kompaniet som han hadde “godkjent”, og begge disse rommene var fra troppen vår. Etter mer informasjon fra en anonym kilde, viser det seg at han egentlig hadde godkjent hele kommandotroppens oppgang m/ rom. På tross av alt dette, får vi følgende ordre; fellesskap (vi har ett fellesskap pr. rom, hvor vi kan ha fellesting som tomflasker, bøker, blader, vaskemidler, etc etc) skal tømmes, vaskes og ved neste inspeksjon vil disse bli låst. I tillegg har noen av rommene ekstra skaper pga folk som har dimma. Disse har noen (eller, egentlig samtlige) brukt til sivilklær og annet – og disse måtte derfor også tømmes, for deretter å bli låst. Sistnevnte kan jeg forstå. Men førstnevnte?

I tillegg fikk hele troppen èn felles mal for hvordan skapene skal se ut. Til nå har det vært nok at hvert rom har like skap. Rommet mitt hadde laget et system som passet perfekt, hvor ting man bruker mest er samlet, og vi utnyttet plassen 101%! Så, grunnlaget for felles mal? Bedre utstyrskontroll. Bullshit. Mitt rom har til nå skrevet 1 TS (Gustavsen sin – så den teller egentlig ikkje :P), og har til nå bare fått et par ominnspeksjoner av skap (da i forbindelse med Larsen som alltid har still fellesareal :P). At vi da får bedre utstyrskontroll på en ny mal som ikkje er logisk engang, er for meg ukjent.

Men èn god nyhet var det hvertfall blandt alle de dårlige; rommet mitt blir eneste rom i troppen som ikkje splittes. Dvs vi 5 som er her nå, og har vært her siden dag 1, blir til vi dimmer. Digg! :-)

Og forresten. Nå er det duket for ny øvelse. MesIII begynner på Mandag, og skulle etter ryktene vare i 10 dager, men foreløpig ser det bare ut som om det varer fra Mandag til Fredag. Time will show. BnKO skal være i Nygarasjen også under denne øvelsen, og jeg antar at vi fortsatt får sove på kasserna. Dog vil vi måtte nøye oss med FR (feltrasjoner for de uvitende), siden messen stenger (troppen vår blir eneste tropp som er igjen i leir i hele bataljonen). Tror muligens jeg skal skaffe noen julekalendere og juletrelys til containern min denne uka. Tross alt siste øvelse før Uke 9 (vinterøvelsen/NATO-øvelsen), så må benytte meg av anledningen til å lage litt julestemning for folket!

Så gl hf, over og ut!


Postet under: Frustrasjoner - Militæret


5 kommentarer.

 1. jocke
  25. November, 2006, kl 03:58

  Nerf døgnrytmen min! Hihi :o

 2. Jan Egil
  25. November, 2006, kl 17:42

  virker nå ikke som dere er troppen som får mest pes og shit iallefall, sover alene i leir under øvelse og greier. Me blir jo bra når joachim har det godt :D

 3. jocke
  25. November, 2006, kl 21:59

  Nei, vi er heldige sånn sett. Samtidig virker det som om vi er en veldig nedprioritert tropp sammenliknet med de andre (mtp utstyr etc). Dog er nok det et naturlig følge av at vi er en såpass liten tropp. Ond sirkel det der :o)

  Skal bli digg med juleperm btw! :D

 4. pappa
  29. November, 2006, kl 20:45

  Hei og hå!

  Øvelsen er vel i full gang? Ble det ingen soving på kasserna siden du ikke er “på nett”. Lykke til i alle fall. Venter i spenning på nye tilbakemeldinger. Snakkes

 5. einar-helge
  29. November, 2006, kl 21:49

  baksmell etter perm er ikke noe nytt ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *