Snart helg, plutselig perm

12
9. November, 2006

Da nærmer endex på Mobil Innsats seg med stormskritt. Ifølge pressen (som tydeligvis vet mer enn hva befalet/forsvaret vet), er øvelsen over 10.november, det vil si til Fredag (imorgen). Ryktene sier at siden vår kommandoplass er “ansvarlig” for drifting av samband etc, vil vi isje kunne rive kommandoplassen før alle enheter til forsvaret og/eller batalajonen er ute av øvelsesområdet. Avhengig av når folka begynner å trekke seg ut av Andøya, vil eg anta at vi isje får revet før lørdag, muligens seint fredags kveld/natt. Så, da forsvinner denne helgen også. Ble nettopp informert at MTLK pakker ned i dag, og kommer hjem i natt engang. Vi blir derfor å pakke ned i morgen ettermiddag/kveld, og får forhåpentligvis lite tjeneste i helgen! :o)

Vil også nevne at ut ifra ting vi har gjort denne uka, så ville eg heller deployert kommandoplassen vår på Andøya sammen med alle de andre, enn å være i leir. Jo, det har vært kos å sove i seng på kasserna, spise mat i messa, og ha selve kommandoplassen innendørs. Men på den annen side; kan det virkelig kalles en øvelse? Vi har jo bare vakthold – ikkeno mer. Kunne liksågodt stått vakt i porten til leiren føler eg. Samtidig, siden vi “bare” har vakthold, har vi vanlig tjeneste i tillegg. Dvs. revelje 0600, inspeksjon 0730, og vanlig tjeneste resten av dagen, som regel etterfulgt av kveldstjeneste, noe som virkelig forstyrrer det lille man har igjen av døgnrytme og søvn.

På den lyse siden derimot. Idag har vært himmelen i forhold til siste 2 ukene. Eg fikk sove mer enn 4 timer inatt, for første gang på… tja.. leeenge. Tjenesten har vært rolig. Først en tur på depòt’et (som også var koselig – fikk bytta endel ting som de egentlig ikke bytter :> ), deretter sjekk av puss og funksjonstest av AG. Så var det lunch. Så er det vakthold resten av dagen. Sove tidlig idag tenker eg.

Vel, var sikkert noe mer eg hadde tenkt å skrive her, men siden eg skal bytte vakt med fyren ute, må eg stikke. Vi snakkes på Onsdag, Bergen!


Postet under: Militæret


12 kommentarer.

 1. jocke
  9. November, 2006, kl 17:29

  Greit. Da kom ordren om endex. Øvelse Mobil Innsats er dermed over. Vi pakker ned det vi kan nå. 2 av containerne skal isje pakkes ned før 2200 i kveld, så blir litt dødtid frem til da.

  Digg at det blir en skikkelig helg affal! <3

 2. Per
  9. November, 2006, kl 18:05

  Du skriver jævlig godt, men jeg blir veldig frustrert over at du konsekvent skriver isje – i stedet for ikke/ikkje. Så vidt jeg kan se er dette det eneste ordet du særbehandler – hvorfor det?

 3. Jan Egil
  9. November, 2006, kl 21:07

  Kommer på onsdag ja :D

  Mye soving og herjing blir det nok da, og eg har en følelse av at døgnrytmen ikkje akkurat kommer til å forbedre seg mye i forhold til det den er nå :p

  sitter her og leser til prøve, og måtte ha en liten pause, da er det jo koselig å besøke deg….

  Miss you babe…

 4. jocke
  10. November, 2006, kl 15:44

  @Per: Eg har vel egentlig ingen spesiell grunn. Tror kanskje det har noe med at en kompis av meg skriver ‘isje’ konstant på msn, og at eg derfor har blitt en smule påvirket. Men eg skal ta å mekke et forsinket nyttårsløfte om å skrive ‘ikkje’ istedetfor :o) Koselig at ‘ukjente’ folk stikker innom her forresten. Du skulle ikkje tilfeldigvis tjenestegjøre i SBBn?

  @JE; Skal jobbe 16-22 onsdag-lørdag, og 12-18 søndag. Men siden eg starter på jobb såpass seint, kan man snu døgnrytmen ganske heftig. Hihi. Ser frem til rølping …og.. sånn.. you catch my drift.

 5. Stine
  10. November, 2006, kl 19:06

  Heisann!

  Dette var litt av en side!
  Jeg kjenner to som befinner seg på samme sted som deg,så det var artig å lese alle bloggene,og ikke minst se masse tøffe bilder!
  Du er flink! :)

 6. jocke
  11. November, 2006, kl 00:34

  Takk takk :)

  Koselig å se at “ukjente” folk dropper innom. Gir liksom litt mer motivasjon til å skrive, enn om eg bare hadde skrevet blogg for “de der hjemme”. Hvilken tropp befinner de to seg i? Mulig eg kjenner de…

 7. Stine
  11. November, 2006, kl 19:17

  Han ene jeg kjenner, Mads, er i regionstropp 1, han andre som heter Even, vet jeg faktisk ikke helt, men de er ikke i samme tropp hvertfall..!

  Keep up the good work!

 8. jocke
  11. November, 2006, kl 20:39

  Even Sander?

 9. Stine
  12. November, 2006, kl 19:37

  nei, er nok ikke han..hvis ikke han har fått et mellomnavn jeg aldri har visst om da! han heter Johannesen til etternavn og er fra Lier/Drammen..

 10. jocke
  12. November, 2006, kl 19:57

  Ah, okay. Var bare en på rommet mitt som hette Even, og som dimma i rekrutten. Så tenkte kanskje det var han :-)

 11. pappa
  12. November, 2006, kl 21:11

  Koselig å se at “ukjente” folk dropper innom. Gir liksom litt mer motivasjon til å skrive, enn om eg bare hadde skrevet blogg for “de der hjemme”.

  Litt koselig er de vel å skrive for oss også……………..?
  Uansett hvem du skriver for………..som sagt, du er kjempeflink!

  Angående døgnrytme når du kommer hjem så bestiller vi litt tid mellom “rølping” og jobb!

 12. jocke
  13. November, 2006, kl 09:08

  Skal jobbe 16-22 onsdag til lørdag, og 12-18 søndag, så blir ikkje mye tid til overs.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *