Endex Svartmink – Startex Mobil Innsats

12
3. November, 2006

Joda. I natt rundt 01:00 fikk vi ordren om at øvelsen Svartmink var ferdig, og at vi skled over i en annen øvelse; Mobil Innsats. Uten å vite noe særlig hva øvelsen går ut på, og når ting skjer, begynner vi å rive kommandoplassen. Ned med telt. Ned med containere. Ned med strøm. Ned med piggtråd. Ned med alt. Tar tid. Rundt 5-6 timer.

Under slike øvelser har forsvaret en enorm trang til å gi så lite informasjon som mulig. Om de gjør det bare for å gjøre oss pissed og spre rykter (noe de klarer meget bra), eller fordi det er en organisasjon hvor mange isje vet ka som skjer før det skjer, vet eg isje. Kanskje litt av begge deler. Uansett. Ryktene gikk om at vi skulle til Finnmark, og være der over helga. Andre rykter påsto at vi skulle til Andøya, og være der i ei uke. Vi endte isje opp på noen av plassene. Vi havnet i vår egen leir, i den nyeste “garasjen” til sbbn, beregnet på kommandoplassøvelser. Hele hallen er innendørs, og vi får strøm “rett fra veggen”. Ergo slipper vi fyringsvakt, streifvakt, påfylling av aggregat og vam, snømåking, og diverse andre finurlige ting.

I skrivende stund, har det også kommet frem at vi er den eneste troppen i kommandoplasskompaniet som faktisk blir i Heggelia-området. Resten skal til Andøya, og være der ca ei uke. Grunnen til at vi isje skal dit, er for meg uviss, men kan tenkes at det har noe med at staben har endel praktiske ting som må planlegges i forkant av at de andre troppene skal flytte på seg. Uansett, øvelsen blir nok preget av mye fyfo, og andre “småkurs” og dilldall, da vi ikke har mye å gjøre på vakt, samt at alt av befal som egentlig skulle hatt kurs med oss denne uka, er selv på øvelse med egen tropp. Siden trentroppen (transportansvarlig) har hendene fulle med å transportere containerne til de andre troppene, er det liten sannsynlighet for at vi skal flytte oss. Vi blir dermed sovende på kasserna resten av øvelsen, samt at vi får 99% sannsynlig mat i messa. Ganske chill mao.

Men nå nærmer vakten min seg slutten. Skal se en familyguy til før nesteman kommer og tar over. Peace out ellernoe.


Postet under: Militæret


12 kommentarer.

 1. christine
  4. November, 2006, kl 14:39

  Nemmen! har du en blogg?? Det visste jeg lite om! Hopp og hei i allefall.Milletæret er vel artig?

 2. pumaa
  4. November, 2006, kl 16:47

  åssen tropp er du i?

 3. jocke
  4. November, 2006, kl 17:04

  @sandvik: slowpoke

  @pumaa: kommandotroppen :-) du da?

 4. pappa
  4. November, 2006, kl 17:49

  Hei og hå! Kjempe kul blogg du har! Er ukens høydepunkt å gå inn her og lese/se på bilder! Stå på! Skal bli fint å se deg “litt” når du kommer på perm. Snakkes! Paps

 5. pumaa
  4. November, 2006, kl 18:00

  je går nok på skola je, ( kan nok heller kalle det skole”troppen”. hehe.. bare lurte. artig og lese hva dere driver med, også har jeg ikke fått med meg åssen tropp du er med. hehe

 6. jocke
  4. November, 2006, kl 21:12

  Kjenner du meg eller noen andre i sambandsbataljonen? Eller skal du inn der selv i Januar eller August neste år? Siden du tydeligvis leser endel her….

 7. pumaa
  5. November, 2006, kl 15:30

  bare kjenner en som er i sambandsbataljonen ja.

 8. Sindre
  6. November, 2006, kl 20:54

  http://www.itavisen.no/php/art.php?id=356296
  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA……….HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!
  Hva er det jeg har sagt hele tiden da Jocke? “(…)Mac-eiere ikke kan føle seg hundre prosent beskyttet mot virus.” Jeg sa jo at det ville komme, og jeg sa også at det ikke eksisterte tidligere på mac pga mac ikke var så populært som det begynner å bli nå.
  Igjen ser vi et klart og tydelig bevis på at jocke lever i en innelukket verden hvor mac er feilfri, mens Sindre er en realist som innser at Windows er tingen, for der er man hundre prosent klar over at hele OS’et er full av tull.

 9. jocke
  7. November, 2006, kl 01:39

  Sindre. Isje start på denne leksa – IGJEN. Du har helt rett; mac er isje 100% sikkert, men det finnes ingenting som er det. Dog, er mac et par hundre prosent sikrere enn windows – uansett kordan man vrir og vender på det.

  Det at det finnes “proof-of-concept”-viruser til mac, er forsåvidt en meget gammal nyhet. Problemet er at selv om et virus teoretisk sett kunne infisert en mac, og kanskje muligens hvis at om skape noe problemer eller ødelegge noe, så vil det isje kunne spre seg uten videre, da sikkerheten er såpass stor og grundig, at det isje er noe vits å forsøke engang.

  Uansett. Du må bare fortsette å leve i løgnen om at Windows er bedre enn OSX – eg skal isje nekte deg. Men vil informere deg om at det er det samme som å si at røyking er sundt/mye bedre enn å drikke vann.

 10. Torstein
  7. November, 2006, kl 15:32

  …deilig bilde jocke… deilig..

 11. Tommy T Tha Bad Nigga B
  8. November, 2006, kl 23:21

  Heisann sveisann hur mår ni! (hør ni gjøkarna?)

  Sånn for å svare på spørsmålene dine, nei jeg tjeneste gjorde som oppklaringsmann på Sædermoen for to år siden. Og det er definitivt et av de beste årene jeg har hatt. Gjorde mye fett og mye som ikke var så fett. Tjenesten var ganske genial, mye gåing og god steming i laget.
  Ellers så er jeg nå i Meymaneh i nord Afgh. og det kan jeg anbefalle på det sterkeste. Det er vannvittig bra og penga er gode. Når det er sagt så bør ikke spenna være hovedmotivator. Da har man bommet.

  Og Ole han har jeg kjent fra jeg var en liten hyper tøddel som spiste to middager om dagen og nærmest bodde i Vingesgata 10 (Ole skjønner)

  Få Ole til å oppdatere bloggen sin, jeg er dritspent på å høre hvordan manøveren går. Savner jo tida i PO når man hører om folk som er på øvæls.

  Hils alle Indre Troms damer som jeg feide over

  PS: Det blir da bare hu drit stygge på 1.50 som raver rundt på Stripa på Setermoen med knekk i knæra og pukkelrygg.

  Absum!

 12. jocke
  9. November, 2006, kl 11:16

  Driver du med i Afghanistan da? Oppklaringstjeneste(r)? Ellers må eg si det frister mer og mer å fikse intops etter førstegangstjenesten.

  Ole har nok isje fått oppdatert bloggen pga vi har vært på 2 uker lang øvelse – eller, dvs 2 øvelser som overlappet hverandre. Vår tropp er eneste som er igjen i leir, da vi er kommandoplass for staben, som tydeligvis isje ville til Andøya :o)

  Men nå er det vakt til seks i kveld, preikes. Tjohei.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *