“Fættkallt”

13
2. November, 2006

*hutre*

Da var det duket for en liten mobilpost fra det kalde nord. Sitter for øyeblikket fyringsvakt, og skal straks slappe av litt før vi skal ha litt fyfo. Tror vi skal i svømmehallen. Blir digg å få dusja og sånn. Ellers kan eg nevne at gradestokken krøp ned til 26.8 minusgrader natt til i går. Stå vakt i det er isje noe eg misunner andre for. Selve driften av kommandoplassen er ganske rolig. På denne øvelsen har vi 6-timers syklus pr lag; 6 timer vakt, 6 timer QRF og så 6 timer fri/søvn. Siden én syklus utgjør under et døgn, rotérer lagene på tidspunktene, slik at ett lag isje blir sittende med de værste vaktene. Du lurer kanskje på ka QRF e? Til å begynne med, er det én av mange tusen 3-bokstavforkortelser som brukes i Forsvaret, og står for “Quick Reaction Force” (også kalt HRS – Hurtig Reaksjons Styrke). Dvs at man er på vakt i den forstand i at man er påkledd, og klar til å utføre eventuelle oppdrag. Typisk er å finpusse på ting første døgna etter at kommandoplassen er satt opp. Eller måke snø dersom det snør, osv. Første døgnet av en øvelse er det værste. Man gir 120% for å kunne bli ferdig, og så jobber man som regel langt utover kvelden. Deretter begynner man rett på vakt.

Legger ved et bilde av pissegropa, interessant om eg må si det selv. Nesten et kunstverk.

Menig Tingvold. Over og ut.

Bilde004.jpg

Postet under: Militæret - Mobilpost


13 kommentarer.

 1. Jan Egil
  2. November, 2006, kl 19:00

  Digg med pissegrop i snø. Her nede i bergen ligger vi nå akkurat på grensa mellom pluss og minus innimellom. Kan ikke akkurat si at jeg misunner deg temperaturene dine :P

  Du får ha lykke til videre på øvelsen din ;)

 2. einar-helge
  3. November, 2006, kl 20:08

  akkurat tilbake fra øvelse (mandag til idag, fredag), og ja; det var pisskaldt å stå vakt i 3 tida på natta denne uka :P
  måtte i tillegg skifte dekk på MB’en i de temperaturene, hehe

  Dritbra bilde foresten!!! måtte le godt :D

 3. jocke
  4. November, 2006, kl 11:28

  @JE; Hørte det snødde i Bergen. Regnet vel bort igjen asap tenker eg… kan nesten isje huske sist snøen ble liggende en stund i Bergen.

  @EH; Står dere noe særlig vakt da? Hva er det du “gjør” på under øvelser? Hvilken tropp er du i, og hva er dens ansvarsområde?

  Kan forøvrig nevne at eg sov 14 timer i natt etter å ha vært våken i 2 døgn ca. DET var godt det.

 4. einar-helge
  4. November, 2006, kl 11:48

  vi skapte et lite check-point for ingeniørvåpnet på veien til blåtind. egentlig hadde vi ingenting å gjøre med øvelsen, befalet vårt er bare så keen på felt-tillegg, så vi bare snek oss med…

  la piggtråd og saget trær (hindringer), gjennomførte vakthold og trente på å sette opp telt og kamuflering av kjøretøy, med andre ord generel ingeniør-tjeneste.

 5. Sindre
  4. November, 2006, kl 13:55

  EH: Så greit at dere tok et check-point da, så kan dere fint ta /gocheck tilbake hvis det skulle være noe ^^

  Jocke: misunner deg ikke i dine “fine” temperaturer. Jeg syns det er kalt å sykle til skolen i bare 2 pluss jeg.. kan ikke forestille meg hvordan det er der oppe engang… var det nå jeg skulle si at jeg ikke er lei meg for at jeg ikke skal i millitæret? :D

 6. einar-helge
  4. November, 2006, kl 17:41

  jeg sier bare ULL. en stilongs av ull oppe og nede, pluss feltjakke og bukse, kan du kose deg i 20 minus. en ullgenser i tillegg, så har du stuetemperatur faktisk!

 7. jocke
  4. November, 2006, kl 21:21

  @EH; Hvilken tropp er du i ingeniørbataljonen? Og hva er dens “hovedoppgaver”? Siden du tydeligvis driver med litt forskjellige ting…

  @sindretissen; “HAHA” til lame cs-vits. You never change, do you? :p Btw, har du fått “bekrefta” at du isje skal inn i militæret?

 8. einar-helge
  5. November, 2006, kl 14:15

  utdanningen til oss i bs-troppen er generel ingerniør-utdanning frem til jul, etter jul vil man deles inn i 4 forskjellige avdelinger.
  Oversetting, Maskin, ABC og Pansret ingeniør.

 9. jocke
  5. November, 2006, kl 15:24

  Kan du velge selv, eller blir man tilfeldig plassert? Hvilke av de fire kunne du tenke deg å fortsette i?

 10. Sindre
  6. November, 2006, kl 01:15

  Jocke: den vitsen var dritbra, bare innrøm at du lo godt!
  Og nei, har ikke fått noen bekreftelse på at jeg ikke kommer til å bli innkallet. Men jeg tar det for gitt med tanke på at de sa på sesjonen at de kom til å kalle meg inn den førstkommende vinteren etter sesjonen, og at jeg bare kunne søke utsettelse hvis det ikke passet å ta tjenesten på det tidspunktet. Det skjedde aldri, har ikke hørt så mye som et pip etter sesjonen… Og med tanke på at jeg kommer til å studere i nærmeste evighet, så er det bare glemmesak å ta førstegangstjenesten som 27-åring elns ;)

 11. PsychCom
  6. November, 2006, kl 14:48

  link tel mæ å linkte tel dæ motherfocker

 12. jocke
  6. November, 2006, kl 19:42

  @sindre: nekt. den var dårlig. innrømm det.

  @hofstad: done, stop whine plz.

 13. einar-helge
  11. November, 2006, kl 23:38

  bs-troppen blir splittet likt fordelt utover de forskjellige kompaniene, får “nesten” velge selv hva man vil arbeide med de neste årene. jeg ønsker meg inn i maskin, befalet der er konge.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *