Gleder meg til helgen!

0
16. October, 2006

Da var nok en helg slutt. Desverre. Men frykt isje, eg ser allerede frem til neste helg :>
Denne helgen har gått med på litt av vært. Litt sløving. Litt soving. Litt fyfo (!). Og ellers diverse andre småting. Første happening var vel at objektivet mitt ankom Bardufoss på Fredag, og eg måtte gå ca 5km i øs-pøs regnvær for å komme meg til posten, samt gå tilbake igjen. Det var verdt det :)
Ellers er nettet like ustabilt som vanlig her. Fungerer maks 1 døgn EETJ på Fredagen, og kommer som oftest opp natt til Søndag igjen. Han ene i troppen min fatter seg isje på den sjangseløse nettadminen som isje klarer å sette opp en stabil ISA-server, men uansett hvor mange ganger eg sier til han at ISA-servern er ganske kresen på hardware, så hjelper det lite. Hadde dem bare oppdaget hvor genialt unix *egentlig* er, så ja, da hadde vi vært redda.

Ikveld kom eg forøvrig over en interessant detalj. Internettroutern min hjemme er en pentium3 m/ ipcop installert. Hvorfor? BKK gir isje ut passord til routern sin, og har derfor satt DMZ mot en spesifik IP-adresse. Så for at eg skal kunne åpne porter/NAT’e, må man altså ha en router til. Gidd betale penger for dyr router, når ipcop gjør jobben bedre – gratis. Uansett. Tilbake til saken. Servern har vært i drift siden sommern 05. Da eg sjekket litt statuser og slikt nå, fikk eg et lite hakaslepp når eg så trafikken den har hatt mot internett.

root@gateway:~ # ifconfig eth1
Link encap:Ethernet HWaddr 00:10:A7:06:7C:26
inet addr:192.168.80.80 Bcast:192.168.80.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MTU:1500 Metric:1
RX packets:349537459200 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:296037436760 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1180935944929 (1,1 TiB) TX bytes:1112030398382 (1,0 TiB)
Interrupt:12 Base address:0x6000

Over 1TiB inn/ut mot internett på litt over 1 år. Og da skal det nevnes at eg isje bodde hjemme fra januar til august 06.

Vil i tillegg nevne en bloggpost eg kom over idag. Utrolig hva folk kan skrive om, selv om eg må innrømme at det egentlig er ganske så genialt skrevet. Neste prosjekt for oss å mekke en sånn dokumentar? :p Save the gnu’s!

Vil òg nevne at eg jobber med en galleriløsning til bloggen min her. Nå poster jeg bare bilder i bloggpostene, men kan være litt tungvindt å drive å bla seg tilbake i arkivene bare for å se bilder. Samtidig vil det da bli enklere å legge ut flere bilder – og korte ned på antall bilder eg poster i bloggpostene. Litt mer oversiktlig, samt at det blir raskere å laste siden.


Postet under: Annet - Data - Militæret


Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *