Liten oppdatering :>

2
10. October, 2006

Kjedelige dager nå for tiden. Fagopplæring er godt i gang, men er fortsatt 2 uker igjen. Forrige uke gikk med på generelle småemner. Denne og neste uke har fokus på større områder rundt en kommandoplass, og er delt opp i 4 deler, hvorav en del er på 2.5 dager. I går, idag og halve morgendagen har gått med på adgangskontroll. En adgangskontroll er i bunn og grunn eneste inn- og utgang til en kommandoplass. Alle som skal inn, må igjennom adgangskontrollen. En adgangskontroll består av 2 “deler”. En ytre del, hvorpå minimum 1 står vakt. Her tømmes våpen, ID sjekkes, og feltrop sjekkes. Er masse protokoller og “regler” som må følges dersom en person f.eks. isje har ID, men kan feltropet, etc. Når en person er “godkjent” av vakta utenfor, sendes han inn i selve adgangskontrollen (som oftest et telt, men kan også være en fast installasjon). Her må han levere fra seg ID, hvorpå navnet blir sjekket mot en database over folk som har lov til å komme inn, samt hvilket klareringsnivå han har. Dersom personen isje er klarert for elektronisk utstyr (svært få har denne klareringen), må mobiltelefoner slås av og legges her. Kameraer, MP3-spillere, båndopptakere, etc, må også legges igjen. Personen får så utdelt et nytt kort, som viser klareringsnivået, og må bæres synlig til enhver tid. Når personen må ut av kommandoplassen, må han hente mobil/kamera/etc samt ID-kort, før han får gå ut. Skal han inn igjen, må prosedyren gjentas selv om han bare har vært rett utafor basen for å pisse eller for å ta en røyk.

oppakking #1
oppakking #2

holdt
ransaking #1
ransaking #2
ransaking #3
ransaking #4
arrest #1
arrest #2

Egentlig 2 spennende og lærerike dager, men det er isje til å unngå at ting blir litt langdrygt når man repeterer samma tingen hele dagen. Håper at de resterende 3 kursa er litt mer… variernde. Om isje kommer dette til å bli 2 lange uker.

Har endel bilder som egentlig skal i denne posten, men internett er så tregt at eg orker isje tanken på å laste opp atm. De kommer. Sometime.


Postet under: Militæret


2 kommentarer.

 1. pappa
  11. October, 2006, kl 21:41

  Har du fått noe mer klarhet i hva du skal “jobbe” som dette året?
  Hva med de å bytte “kompani”, blir det noe av?
  Venter med spenning på bilder! Pappa

 2. jocke
  12. October, 2006, kl 15:55

  TTT i forsvaret, så nei, er isje kommet noen klarhet for hvor eg skal hen, og hva eg skal jobbe med. Om eg blir i Kommando-troppen, blir eg forhåpentligvis containersjef. Dersom eg blir overført til Sambandskompaniet, vet eg isje. Adm.ass-stillingen har søknadsfrist i morgen. Deretter følger intervjurunder mtp Adm.Ass, og så velger de 3 stk. Lang prosess mao :)

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *