Året fremfor meg

2
5. October, 2006

Akkurat nå er eg egentlig litt forvirra.
Eg klarer isje helt lande på ka eg vil jobbe med/som det neste året.

Først hadde vi BS (befalskolen) som eg vurderte. Det ble skrinlagt grunnet at eg følte det isje ble helt meg. Deretter hadde vi stillinger internt i troppen, hvorav eg ville bli techass (som var ca. det eneste som eg følte “passet” meg). Selv om eg isje ble techass, føler eg at det egentlig isje er noe problem å måtte jobbe med noe nytt og annerledes det neste året. Men så begynnte ting å balle på seg. Først fikk vi informasjonen om adm.ass-stillingene, noe eg siklet veldig etter mtp at man får mulighet til å ta endel bilder, samt endel frihet. Derimot vil adm.ass minske mulighetene for IntOps, siden eg da får liten praksis med containere/kommandoplasser. En fremtid som Grenader i det “professjonelle” sambandskompaniet her, ville også vært mindre sannsynlig, siden man, naturlig nok, får meget liten praksis med kommandoplassene. Man kan få grenaderstilling som adm.ass, men kontorarbeid er vel isje helt grunnen til at eg valgte førstegangstjeneste i forsvaret. Og før eg i det hele tatt har fått anledning til å skrive “jobbsøknad” på adm.ass-stillingen, fikk vi idag vite at det “professjonelle” kompaniet her – Sambandskompaniet (som hovedsaklig består av grenaderer og befal) – isje har mulighet til å levere kommandoplasser til øvelser pga de mangler folk. Dermed kommer noen fra kommandoplasskompaniet til å bli overført til sambandskompaniet (hovedsaklig frivillige som samtidig ønsker IntOps). Her ser eg en større fremtid enn som adm.ass, samtidig som eg tror at Sambandskompaniet virker litt mer seriøse, noe vår tropp sjeldent, eller aldri, er. Føles hvertfall slik.

Og ja, beklager at eg skriver så sofistikert for tiden. Tror eg har fått litt kultursjokk her oppe, som igjen virker inn på… ja, you catch my drift. Og igjen må eg beklage den store mangelen av bilder – en blogg blir litt kjedelig uten. Kan dog sies at det har flere grunner – hvorav en av dem er at eg isje har mer plass igjen på domenet her. Må få oppgradert webhotellet.


Postet under: Frustrasjoner - Militæret


2 kommentarer.

 1. Jan Egil
  6. October, 2006, kl 17:07

  Vi er glad i deg selv om du er forvirret Joachim :D

  Den beste måten å ha forbindelse med forsvaret er å sky det som pesten. Hehe, selv om det ikje alltid kan være like lett. Kan være gøy å drive med noe nytt ;). Det måtte jo jeg, og det var jo egentlig gøy, lærerikt og spennende. Stå på du.

 2. jocke
  6. October, 2006, kl 17:19

  <3

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *