Rekrutt él finito

11
24. September, 2006

Jauda, da var eg ferdig med rekrutten. Endelig. Er digg å være ferdig, men på en annen måte har det vært en spennende opplevelse. Er blitt en del annerledes enn ka eg forventa – er egentlig positivt overraska, selv om det finnes negative dager/opplevelser.

Uansett, eg skrev at eg fikk Bereten forrige Fredag. Det stemte nok isje helt. Vi fikk an på “lån”, siden vi isje hadde fått godkjent puss av AG’en etter patruljeløpet. Det medførte at vi måtte gjøre litt “ekstra” – noe som eg helt ærlig tror var planlagt uansett, og at vi måtte gjennomført det hokke som. Anyways, neste del av beretløpet ble da gjennomført på mandagen, og gikk med på et patruljeløp. Dette var egentlig en “sluttbilde”-øvelse for å teste ka vi har lært i rekrutten. Den bestod av 6 poster; skyting, ag-demontering, 7-er telt, vernemaskedrill og magasinbyttedrill, avstandsbedømmelse, samt “sanitet” hvor vi måtte bære en person på provisorisk båre i ca 2 km. Tirsdagen var det sanitetsdag. Lærte hvordan vi skulle behandle kutt og sårskader, hvordan vi spjelker brudd, og slike ting. På kvelden kom del 3 av beretløpet; gjørmeløype. Den foregikk på kvelden. Kaldt ute – nærmere null grader celcius. Løypa strakk seg over kaldt elvevann, og gikk gradvis over til gjørme – og endte opp i en myr-liknende gjørme, som rett og slett var umulig å komme seg igjennom uten å hjelpe hverandre. Tror aldri eg har vært så kald før. Aldri. Onsdag gikk med på skyting. Skyting og atter skyting. Denne gangen var det stående og knestående skyting vi drillet på. Tror egentlig eg begynner å få teken på skytinga. Skyter kun 9’ere og 10’ere både liggende, stående og i knestående.

kts
matpakke
patruljeløp
livsfare
avstandsbedømmelse

Seinere på Onsdagen fikk vi vite at vi skulle gjennomføre tredje, og siste, del av beretløpet. Vi fikk beskjed om å ta med oss den våte, kalde, og frosne uniformen vi brukte på gjørmeløypa på Tirsdagen. De 200 meterne vi gikk med uniformen på rygg opp til hvor vi stilte opp, tror eg har vært de værste 200 meterne i mitt liv. Eg tror aldri eg har vært så nede som eg var da. Tanken på å ta på seg den kalde uniformen for å utføre ennå en del med “helvete” var isje til å unngå. Heldigvis viste det seg at vi skulle stille opp for å få ordren om å ta på oss bereten, og at vi hadde bestått “beretløpet”. En stor lettelse sank gjennom forsamlingen, og gleden spredde seg raskt – vi var ferdige! Rekrutten er ferdig. Endelig.
Resten av kvelden gikk med på standup-show av en eller annen fyr. Urkomisk. Forsvaret går så i dybden på treninga, at dem tilogmed får oss til å trene magemusklene :> Pølser og brus fikk vi også. En ganske grei avslutning spør du meg. Forsvaret kan tydeligvis dette med å overraske – både positivt og negativt.


pølse
grill

Torsdag var det skyting igjen. Stående og knestående igjen. I tillegg drillet vi på vendinger med skarpt ladde våpen etc, noe vi kommer til å bruke i seinere øvelser mot våren igjen. Vi fikk også muligheten til å skyte med flerskudd, dvs helautomatisk. 8-10 skudd i sekundet om isje raskere. 20 skudd forsvant hvertfall drøyt raskt! Mye rekyl var det også. Når vi ankom leiren seinere på dagen, gikk kvelden med til pussing og vedlikehold av utstyr. Klokka blei så mye som 02:30 natt til Fredag før vi var i seng. Drøyt når man skal opp klokka 06:00.

pakking
dan
pakking2
skyting
klistring
storjord
flerskudd
pussing

Fredag reiste 80% av leiren med første flyet. Fyren (eller damen) som har til ansvar å bestille billetter hadde vært så smart å sende de som isje skal ha flyovergang først. Dvs de som skal rett til Oslo, uten å reise videre med fly. Så de var hjemme i Oslo rundt klokka 13:00. Mens de som skulle ha overgang, måtte reise med et fly som gikk fra Bardufoss 19:55. Eg ankom isje Flesland før… rundt 00:45 natt til Lørdag. Der var eg møtt av mor & far, samt Ruben, Shelly, Chris, Sjo og Jan Egil. Koslig å treffe venner igjen :> Vi stakk rett til Chris og linket Ghost Recon – gøy. Overtrøttheten tok over utover natten, og hadde endel morsomme momenter, hihi.

flybillett
venter

Men nå må eg slutte å skrive. Skal se den Sjette Sansen sammen med Jo og Magne her. Natta!


Postet under: Militæret


11 kommentarer.

 1. Renate
  25. September, 2006, kl 02:10

  Var veldig kjekt å se deg igjen Jocke!! Velkommen hjem!! :)

 2. jocke
  25. September, 2006, kl 03:08

  Leeeekeeee :D:D:D:DD

 3. Ljungberg
  26. September, 2006, kl 17:11

  Hei hopp
  Snublet over denne blogen mens jeg surfet litt etter SBBN bilder på det store internett.
  Er sjøl i TKP/REG1 for tiden, og sitter nå hjemme i hjembyen min og koser meg med perm.

  Fete bilder, mye artig lesestoff, hurra.

 4. einar-helge
  26. September, 2006, kl 19:06

  ut fra bildene å vurdere, har dere ikke særlig bra beret :P
  *mobbe*

 5. jocke
  26. September, 2006, kl 20:50

  Koselig å se at “ukjente” folk dropper innom å titter her, Ljungberg :-)

  Einar, vi fikk bereten på en Fredag. Hele helgen gikk med på å rydde etter uka’s øvelse & berettløp, og i tillegg skulle bereten stilles til inspeksjon på Mandag – samme dag som vi reiste ut på ny øvelse. Da disse bildene ble tatt, hadde bereten ligget i lomma i 3 dager – mens vi hadde vært ute på øvelser og annet. Så det er ganske naturlig at de ser støgge ut.

 6. Christoffer
  27. September, 2006, kl 19:31

  lol, er det om å gjøre å ha finest beret også? hehe… blir stadig overrasket over hva som er status i armyen :p

  *mobbe*
  :p

 7. einar
  27. September, 2006, kl 21:58

  det er status å ha vært lenger inne enn andre. beret derimot sier alt om en person, det er min teori ;P sløv beret, sløv fyr. pervers beret, pervers fyr. kul beret, kul…

 8. jocke
  27. September, 2006, kl 22:17

  Hvordan kan en beret være pervers? :o

 9. einar
  29. September, 2006, kl 13:47

  da er den så god at det blir helt perverst..
  ble litt internt fra BS-ing. også, befalet vårt mener vi skal være pervers i alt (altså best)..

 10. jocke
  29. September, 2006, kl 16:41

  Hos oss skal alt være porno, så. Kjært barn har mange navn :P

 11. Løver
  29. July, 2008, kl 23:05

  Haha fy faan det trynet te Nypan… Ser ut som han akkurat hadde fått napp igjen der ja…

  Gøy med google, snubler over gamle minner man egentlig har fortrengt…

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *