Straks borte, plutselig tilbake

5
9. September, 2006

Tja, hva skal eg si. Testa internett på kaserna rett før eg stakk til Istindportalen tidligere i dag, og da eg kom tilbake ca en time seinere, så var plutselig internett her. Og da rottet folk seg sammen etter at ryktene startet å gå… folk har jo vært uten nett i flere uker, så ja, køen ble stor :p Når rekrutten er ferdig, og nettet forhåpentligvis blir litt mer stabilt, håper eg på å få litt oftere oppdateringer enn eg har hatt nå. Er så kjedelig å skrive sånne laaaaaaange poster hele tiden. Er isje helt meg liksom.

laptop

Så, nå, etter noen timer med kort og annet, får eg endelig somlet meg sammen til å rable ned noe greier og stappe noen bilder til. Kan begynne med det første vi har gjort etter min siste post. Første post var øvelsen “Happy Camper”. Turen var koselig, foruten marsjen opp og ned. På programmet var drilling på oppsetting av telt, samt underholdning og sosialisering. Skal også nevne at naturen var fabelaktig – om man ser bort ifra regnet, men for en som har bodd i Bergen i 10 år, er vel isje det noe å si på.

marsj
telt

lunch
sunset

bål
tårn
sunset2
pakking

Vi har hørt mange historier om militærpolitiet (heretter betegnet som MP) – skrekkhistorier, såvel som komiske hendelser. Allerede har vi merket litt av hva MP’ene gjør; forvarer AG’ene befalene finner i ulåste skap, samt rykker ut når rekrutter glemmer micropopcorn i mikrobølgeovnen :-) Nevnte eg at flyplassen blir stengt når brannalarmen går i en av militærleirene her? Den eneste brannbilen her, er en såkalt “skumbil”, ergo eneste klasifiserte brannbil for å takle brann i/på fly, og når den er vekke, må “naturlig” nok flyplassen stenges.

brann

Kan også nevne at Gjermund på rommet er offisielt stemplet som rotekopp :> Han liker å unskylde seg med at han har system i rotet, og at det er bedre enn å ha rot i systemet, men ja…. *kremt*

ryddig

Videre har vi drillet mer på hvordan man entrér vaktposter. Diverse kommandoer når man møter FI (fiende lzm), og andre ting. Ganske greit til å begynne med – men etter 2 timer med samma tingen, blir det litt tørt. Dog er dette noe som skal skje naturlig og 99% korrekt under strid.

vaktpost
kammo
team

Øvelsen “Happy Camper” var virkelig “happy” i forhold til den neste øvelsen vi hadde – og for kommende øvelser. “Ghost Recon” var vi like lenge ute i felt som under “Happy Camper”, bare at det var isje fokus på sosialisering, underholdning, og telt. Det var vakttjeneste 24/7, oppklaringspatrulje (OP), og annet. Synes det var ganske interessant – selv om søvnen var minimal. Riktignok har eg god erfaring med lite søvn, men under de fysiske øvelsene vi har sammenliknet med hva eg har gjort det siste halvåret, og at eg faktisk er våken ca dobbelt så lenge pr. dag som eg var før, bør si sitt :-)

rødfis
klar
ag-tårn
tor kammo
dan kammo
steffensen

På slutten av øvelsen “Ghost Recon”, før vi gikk på bussene, hadde vi en “lek”, arrangert av vår “kjære” tropssjef, Lt. Bygland (han kommer til å skyte meg når han finner ut at eg har klart å ta bilde av han). Leken går ut på å stå Kuk-I-Ræv (som det så fint heter i militæret) i en sirkel, for så å sette seg på likt, og deretter gå. Ganske gøy :-)

tor
bygland

Idag hadde vi sanitetsdag. Gikk igjennom hva man gjør når man kommer til et ulykkesåsted. Var ganske hurtig gjennomgang – og til uken skal vi ha en 4døgns-øvelse, som vi komme nærmere inn på dette med sanitet – så da blir det nok litt drilling. Uken etter neste – dvs siste uka før min første LangPerm (LP) – skal vi ha vår siste øvelse i rekrutten. I løpet av den øvelsen, vil det bli implementert et såkalt “berretløp”, hvor vi vil gjøre oss fortjent til berretlua – en blå lue som vi skal ha resten av tjenesten. Til nå har vi bare brukt en grønn caps – feltlua vår. Så ja – 2 uker med 2 lange øvelser venter.

storjord

Og ja, forresten, til Søndag skal hele bataljonen på Tromsø-Lyn fotballkamp i Tromsø. Obligatorisk oppmøte. Forsvaret betaler. Og utrolig nok; det blir min aller første fotballkamp eg faktisk er tilskuer på. Etter 10 år i Bergen – uten å delta på en eneste Brann-kamp. Hihi :-)

Noen som er fan av orddeling og mange utropsstegn? Da kan dere ta til takke med at det finnes en norsklærerinne som er enige med deg!

feil olol :D


Postet under: Militæret


5 kommentarer.

 1. einarh
  9. September, 2006, kl 16:33

  kult at du får tatt bilder under øvelser, det skulle jeg også gjerne ha gjort, men kamera tør jeg ikke ta med på øvelser..

  ellers er det kjekt å lese om hva dere gjør på, rekrutten er den kjekkeste tiden man har i førstegangs-tjenesten syns jeg :) spørs bare hva slags tjeneste du får senere da ;)

  hilsen einar-helge :)

 2. Jan Egil
  9. September, 2006, kl 22:33

  hehe, noen er smarte og har idiotforsikring på kameraet vet du einar helge :D

  eg bare ser på bildene dine og blir bare gladere og gladere for å være ferdig, samtidig som eg føler at eg vet hva du holder på med. Kjekt at du har klart å postet igjen, og du får bare ha lykke til videre…

 3. pappa
  10. September, 2006, kl 22:59

  Hei vennen!
  Kjempe fine bilder du tar! Jeg/vi er inne på siden din hver dag for å sjekke nyheter.
  Kjempe fin måte å følge med på hvordan du har det. Og kjempe morro at du tislynelatende trives bra! MEEEEEEEEEENNNNNNNNNN! Mamma savner bilde av godgutten sin!!!!!!! Kan vel la troppsjefen ta bilde av deg så får han revansj!!!
  Mange bilder av deg og et bilde av alle på rommet INKLUDERT menig Tingvold, Joachim Anderas……….
  Mandag 11.september fyller “momo” 70 år…..berre så du veit det…..skader ikke om du sender en melding….mobilnummeret er 90771900 eller “moffa” 90706770.
  Onkel Johnny er 38 år og har begynnt i ny jobb 1.september. Reisereperatør i hydraulikk mm. Skal bli kjempetrivelig å se deg igjen!
  Klem fra mamma og pappa!

 4. Shelton
  11. September, 2006, kl 16:46

  Hallisen.

  Er sååå glad for at jeg ikke går i millitæret, men ser ut som du trives der, hehe.

  Du må få opp minst et bilde av deg her snart :D

  Når kommer du til byn da?

 5. jocke
  14. September, 2006, kl 15:40

  Bilder av meg ja.. hehe ;p

  Kommer til byn Torsdag eller Fredag neste uke. Dersom eg får godkjent permsøknad pga tannlege, kommer eg hem Torsdag, om isje – Fredag.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *