Harde dager

3
29. August, 2006

Huff, merker godt at eg isje er den sprekeste her i verden.

Mandag var det teori. Dog meget fysisk krevende teori. Sette opp og ned 7-er telt på kortest mulig tid. Tror eg hadde mareritt om det natt til i dag. Videre fikk ble vi introdusert for hæren’s primus (fra sverige), og teori m/ praksis i kamuflasje. Det hele foregikk på toppen av et av de mange fjella rundt leiren. Vi slapp heldigvis å gå opp (kjørte BV), men måtte gå ned igjen – noe vi merket godt både der og da, samt dagen derpå.

bvHærens Beltevogn (BV) – de er tøffere enn de ser ut til; det går 11 mann m/ full bagasje og utstyr i bakerste vogn + 3+sjåfør i fremste vogn m/ full bagasje, samt sambandsutstyr. Doningen kan også kjøre i vann (dvs den flyter).
7er telt7er-telt er like genialt som det er komplisert.
primusPrimus’en er også enkel, genial – men fy søren kor mye dill det er med den :p
kammoBusk, busk, busk, busk anyone? :-D
7 gjemt7 stykker har gjemt seg i buskene her. Samtlige har AG’en (våpenet) rettet mot meg, og ser meg gjennom siktet. Finn dem :-)
sollie
utsiktFlotte naturområder. Ser dog isje frem til å besøke nabofjelltoppene ;< nedturenNedturen. Bratt. Tungt. Svett. Veldig svett.
nedgang2

Idag var vi på skytebanen. Vi hadde jomfruskyting på en målbildeøvelse (MBØ) forrige uke, men idag stilte vi inn siktene våre, så vi skøyt endel mer. Var egentlig isje noe spesielt gøy, men var en interessant opplevelse. Var mye tørrdrilling på skyterutiner mtp sikkerhet – men det er forståelig. Forøvrig vil eg uttrykke at min respekt til våpen har økt et hakk eller ti.

skytebanen
skytebanen2
dan på banen
ammo
skyteskive

Imorgen skal vi ha endel teori, før vi praktiserer det i felten. Tror det var snakk om fremrykk, sikring, og endel “felt”-relaterte saker. På Torsdag blir første dag hvor vi isje drar tilbake til leiren igjen. Vi skal overnatte i 7er-telt for første gang (Ohhhhh! Stort! :p ). Skal bli interessant å se kor lenge vi klarer å holde fyr i primusen før den slukker. Fredag ettermiddag er vi tilbake i leiren igjen, og for å være helt ærlig ser eg veldig frem til å sove lenge til Lørdag! :-)

Menig Tingvold over og ut for nå.


Postet under: Militæret


3 kommentarer.

 1. Jan Egil
  30. August, 2006, kl 23:40

  Gøy å se at du koser deg ;) eg har iallefall blitt fast leser av bloggen din, føler litt med deg. Du skal være glad at du slipper å ha like mye slo og geværeksersis som vi hadde. Da lå man virkelig og drømte om det, det er ganske gale når en begynner å skrike ut kommandoer i søvne, og våkner for at man må ligge i rett når det endelig er helg (kan jo gjette hvem begge deler var).

  Skytingen blir sikkert gøyere etterhvert, er litt sånn kjedelig i starten etter det første skuddet er avfyrt. Det mest koselige er når de rundt deg skyter og det smårister i bakken. Drivet med demontering og sammensetning av ag’en noe da? Husker eg såvidt klarte å slå troppssjefen noen få ganger. Alt mulig folk klarer å bruke penger på. Du satser vel allerede på å bli korporal vil eg gjette. Eller kanskje bare teknisk guru i troppen ;)

  Lykke til videre, gleder meg allerede til neste oppdatering…

 2. Ruben
  2. September, 2006, kl 15:52

  Konge bilder du legger ut!

  Husverten vår har glemt å betale DSL regninga, så vi har ikke internet for tiden … #$%&”#$§!!!

  Menmen … kommer til å titte innom både støtt og stadig.

 3. jocke
  8. September, 2006, kl 23:46

  Demontering av AG er blitt gjort ja. Hvor eg ligger i troppen – eller sammenliknet mot de andre troppene, vet eg isje. Det spiller uansett liten rolle, da AG’en sjeldent blir brukt etter rekrutten.

  Korporal hadde vært kjekt – men har liten betydning egentlig. Får 16 kroner om dagen i tillegg, så er jo nok til en cola pr. dag :-)

  Så du hadde faktisk mareritt om slo og slikt når du var inne? Fyttikatta…

  Ruben; Slå til han “datafyren” neste gang du ser han. Makan til inkompetente folk.

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *