Internett :D:D:D:D:D:D

4
25. August, 2006

Lolololololol, yeah! Internett ist gefixet würden wërden!

Med tysken på topp, og etter litt om og men, fant eg plutselig ut at Internett (WLAN’et) hadde vært her hele tiden, men hadde såkalt skjult ssid – og av den grunn hadde eg isje funnet nettverket (glemte KisMac etter formateringa :< ). Så etter litt smisking med 0106 (kontigentet som kom inn i Januar), fikk eg knabbet et brukernavn/passord, og kom meg på nett. Dog er nettet meget begrenset. Alt går igjennom proxy, forhåpentligvis ikkje transparent, men det vil tiden vise. MSN (Adium) funker isje atm, FTP funker hvertfall isje, RDC funker isje og mIRC funker heller isje.

mønstring
mønstring

Men, fra nerdeprat, til hva eg har bedrevet de siste dagene. Torsdagen forrige uke gikk med på innrykk. Blodprøve, høyde, vekt, vaksiner, informasjon, legesjekk, tannlege, utfylling av sikkerhetsskjema og til slutt flyreise til Bardufoss. Vel fremme ved Bardufoss, nesten, måtte flyet “nødlette” da det var på vei til å lande på Bardufoss; tåke gjorde landingen ca umulig, og tretoppene snisset bunnen av flyet. Vi måtte derfor lande i Tromsø, vente 1 time på buss, sitte 2t30m på buss, og ankom rundt 23:30 på Bardufoss Flyplass. Der ble vi møtt av MP og søte hunder. Etter en liten matbit og noe å drikke, gikk turen videre til Heggelia, hvor vi var nødt til å velge kompani og tropp vi ønsket å være i. Sambandsbataljonen (sbbn) er delt opp i to kompanier; telekompaniet (TKP) og kommandoplasskompaniet (KKP). Telekompaniet er delt opp i 3 tropper; regionstropp 1, regionstropp 2 og en radiotropp. Kommandoplasskompaniet er delt opp i 4 tropper; kommando, ISTAR, MTLK og tren. Uten å forklare noe dyptgående om hva de forskjellige kompaniene/troppene gjør, valgte eg kommandotroppen i KKP. Kommando’s jobb er å putte opp 3 containere som inneholder utstyr for å drive taktisk ledelse under krig. Kan på en måte kalle det mobilt kontor under krig. Vi har isje begynnt fagutdanninga ennå, så vet isje så veldig mye mer om det ennå.

gårdsplassen utenfor kaserna

Leiren her er nok av den eldre årgangen, vil tippe rundt 80-tallet, tidlig 90-tallet. Noen av bygga er nye, som for eksempel den nye innendørs treningshallen for kommando (for oppsetting av containere). Selve kassernene er av ‘ok’ standard; man har vask og speil på romma, mens dusj og toalett er felles. Sengene er gode – noe som er bra, da de få timene med søvn man får, er viktige (haha, dette kommer fra meg? :p ). Maten er sånn ca som eg beskrev tidligere, bare ennå litt bedre. Maten er av meget høy standard. Foreløpig har vi bare 3 måltider om dagen, men fra og med Mandag av, får vi også kveldsmat. Frokost består av vanlig brød, med et uhørvelig sortimang av pålegg. Lunch består av samme som frokost, men man får også varm mat i tillegg. Siden vi står opp 0600 her, føles lunchen mer ut som middag, helt til det går opp for oss at klokka bare er 1200. Middagen varierer veldig. Til nå har vi fått pølse og potetstappe, hamburgere, røkt pepperlaks, lapskaus, etc, så eg kan isje klage. Man har i tillegg også stort utvalg av frukt til alle 3 (snart 4) måltidene. Av drikke kan man velge mellom melk, vann, kaffe, kakao, iste, druesaft, appelsinjuice og eplejuice.

Under rekrutten ser dagsplanen min noenlunde slik ut;

0600 – revelje
0615 – spise frokost
0645 – vaske rom + fellesarealer
0730 – rominspeksjon
0740 – oppstilling
0745 – diverse aktiviteter
1100 – lunch (utgår av og til grunnet øvelser)
1200 – rominspeksjon dersom noe isje ble godkjent 0730
1205 – diverse aktiviteter
1600 – middag
1800 – rominspeksjon dersom noe isje ble godkjent 1200
resten av kvelden – rydde rommet, pusse ag’en, pusse sko, vaske, og noen turer til statoil :>

Foreløpig består rommet mitt av meg, Even, Dan, Gjermund, Christian og Tor. Dog er det nok bare et tidsspørsmål før Even dimmer grunnet beina, samt at han fikk et meget godt tilbud på fastjobb. Tor er sugen på å dimme, så han prøver for tiden ut alle tenkelige måter å få dimmet på. Det være seg samtale med presten, eller bataljonssjefen.

danDan.
christian liker å legge kabalChristian liker å legge kabal (av alle ting) ;p
even
Even….
tor olga nordrhaug :p
Tor (Olga) Nordrhaug før.
tor olga etter klipp
Tor (Olga) Nordrhaug etter.
gjermundGjermund.

Befalet virker greit. Noen av dem er kule. Andre mindre kule. Troppssjefen er fra Sørlandet, og er for det meste ‘grei’ nok, men han har litt for mange negative sider for at eg helt klarer å like ham – foreløpig. Håper det forandrer seg litt etter at rekrutten er ferdig.

Idag testet eg forresten CS-gass. Det var… ehm… fælt ;>

Kommer forøvrig hem Fredag 22.September, og blir til Søndag 1.Oktober.


Postet under: Militæret


4 kommentarer.

 1. Jan Egil
  26. August, 2006, kl 01:34

  hehe, du har det gøy ja. Kjekt å høre hva som skjer og hvordan det går. Det blir nok gøy å begynne med fagutdanning, drive på med noe litt mer interessant enn å springe rundt i skoge, gå lange marsjer og drille på diverse kjedelige ting som oppsett av 7-duker, ag sammensetning og demontering osv. Dere er ganske heldige som er ferdige med dagen allerede 6. Hvor lenge varer rekrutt-tiden deres?

  Jaja, kos deg videre du, så får du skrive litt om hva som skjer igjen her om en liten stund tror eg…

 2. jocke
  26. August, 2006, kl 15:01

  Rekrutten varer frem til eg reiser hem på første langperm, 22.September. Så er bare 1 mnd rekrutt. Vi er jo isje akkurat infanteri, så er vel strengt tatt isje nødvendig med så lang rekruttperiode.

  Er forsåvidt kabeltv med 40 kanaler her, så skal bli digg å få seg en TV etter 2. langperm. Ellers kommer vi til å gå på veggene her :>

 3. pappa
  27. August, 2006, kl 20:12

  Hei og hå! Flott reisebrev fra den grønnkledde….Fortsett slik, trivelig å se hvordan du har det…..
  Finnes det bilde av sistemann på rommet før og etter?
  Flotte bilder du har tatt – du er jammen flink.
  Hva er CS-gass??, og hva brukes den til?
  Mamma er glad for at go`gutten får god mat!!!!! “…men de er sikkert ikke som mammas kjøttkaker – sier pappa………”
  Glad i deg!!!! Ha det godt!!!!

 4. Ruben
  2. September, 2006, kl 15:23

  Ohyeah. Får nesten lyst til å dra i militæret jeg nå …

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *