Onkel på besøk

2
12. August, 2006

Altså. Eg trodde eg hadde sett mye rart. Eg tok feil.

I dag var en fredag som alle andre fredager. Eg gikk til Bjørn Kato & Co etter jobb. Nok en gang fullastet med grillmat som går ut på dato. Vi fyrte opp grillen ute på hverandaen – som vi alltid pleier. Tiden går, gjensidige består, og grillmaten nærmer seg passe stekt. Så skjer det utenkelige. Ringeklokka plinger, og gitt kem som er på visitt? Onkel Politi. Èn litt eldre mann, og en kompanjong på ca. samme alder som oss. De hadde fått et “anonymt” tips om at det ble foretatt uforsvarlig grilling i leiligheten. Vi trakk litt på smilebåndet, men slapp dem inn. Den eldste av de to, tok turen ut på verandaen og “kontrollerte” det hele, og uttalte følgende;

Eg synes dette er meget graverende og uforsvarlig grilling.

Da måtte eg holde maska godt for å isje le. Vi tenkte vi skulle være “velvillige” ovenfor dem, og slukket den uforsvarlige grillen, med uferdig grillmat på, mens de så på. De noterte navn, adresse, telefonnummer og personnummer av alle som var tilstede, og sa at saken var så alvorlig at de skulle senden den videre til påtalemyndighetene. Til lykke med dagens beste, kjære onkel!

Etter denne episoden, må eg nesten stille spørsmålstegn til Politiets prioriteringer. Når vi hadde full kontroll, 3 personer som tidligere har vært brannvakt, var edru alle mann, og politiet bruker tid og resurser på å skrive ned navn & personalia for å dra saken videre, når vi attpåtil slukket flammene der og da, og ofret grillmat som vi ikkje ble ferdig. På en Fredag’s kveld, klokka 00:50. Har de ikkje bedre ting å “forebygge” i byen? 12-13 år gammle jenter som er på byen å drikker seg fulle og blir voldtatt, er vel kanskje mindre viktig?


Postet under: Frustrasjoner


2 kommentarer.

 1. Ruben
  13. August, 2006, kl 01:03

  LOL!

  Tror de bør henge mer her oppe på landås. På vei hjem i natt kjørte vi forbi en hel gjeng med gutter i 16-17 års alderen som drev å denget løs på hverandre. Mitt i veien! De hadde sikkert ingen god grunn, men med litt innabords kan man jo slåss for den minste ting.

 2. jocke
  13. August, 2006, kl 02:21

  Er vel ingenting galt å gå løs på hverandre? Fight Club anyone? :D

Legg igjen en kommentar

Din e-post blir aldri (!) offentliggjort eller delt. Nødvendige felt er merket med *